Sense tests ni ordinadors: les proves dels anticossos continuen a la Xina i ACTUA busca portàtils

Malgrat que el Govern assegura que l’operativa per fer els exàmens d’immunitat està a punt de concretar-se, la realitat evidencia que encara hi ha molts serrells per lligar

-
-
Ni tests ni ordinadors. Malgrat que el Govern assegura que l’operativa per fer les proves d’anticossos està a punt de concretar-se, la realitat evidencia que encara hi ha molts serrells per lligar. Els dispositius que han de servir per fer els exàmens continuen a la Xina, i no hi ha una data concreta perquè arribin al Principat. Per acabar-ho d’adobar, ACTUA busca portàtils. Demana ordinadors prestats durant un mes per poder introduir les dades que s’obtinguin dels tests.

Demanat per la localització i arribada dels 158.000 tests d’anticossos adquirits a través d’una empresa vinculada a l’Hospital Clínic de Barcelona, el ministre portaveu, Eric Jover, ha assegurat que “estan preparats per ser enviats”. Quan succeirà això? No se sap. Això no treu, ha afirmat el titular ministerial, que s’estiguin ultimant els detalls del dispositiu i el protocol a seguir per fer les proves massives, que en funció de la sensibilitat del material que ha d’arribar encara no està clar que pugui donar un resultat prou eficient. Potser sí per donar una idea global a nivell epidemiològic. Però no tant per tenir la certesa absoluta que una persona hagi superat o no la malaltia.

I si el tests són cabdals per poder assegurar la realització de les proves, també hi han elements essencials que els han d’acompanyar. Els grups de voluntaris que hauran d’atendre als laboratoris mòbils ja s’han anat configurant. Però si la idea inicial, molt inicial, era que les proves, la primera tongada, es fes entre el 22 i el 30 d’abril, ara mateix no hi ha cap nova directriu. Tot pendent de l’arribada del material xinès, que abans s’haurà de testar i donar per bona la seva qualitat.Entre el material que cal per assegurar que les proves mèdiques -la punxada al dit per extreure’n una gota de sang- tenen una continuïtat amb la formulació en dades, per l’anàlisi de les quals calen ordinadors. I ACTUA, un dels organismes que formen part de l’organització del dispositiu, en busca a través del seu clúster d’innovació i noves tecnologies: l’ACTINN. Aquest clúster fa córrer un missatge per tal de poder aconseguir tan ràpid com sigui possible cinquanta portàtils.

Aquests ordinadors anirien destinats als voluntaris que s’han de fer càrrec d’entrar les dades, d’informatitzar-les, a mida que cada ciutadà passi pels ‘stop labs’. Els ordinadors serien retornats una vegada finalitzi la segona tongada de testos. Per tant, segons que informa ACTINN en els seus missatges, “ens farien falta durant un mes màxim”. El que no s’acaba de saber encara a hores d’ara és a comptar a partir de quan.

Etiquetes

-

Relacionat

Les cinc coses per les quals servirà el test d’anticossos a Andorra
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.

Relacionat

El registre per sotmetre's al test d'anticossos supera les 28.000 inscripcions
-

Relacionat

Alerten que hi ha empreses que pressionen els treballadors perquè es facin el test d’anticossos
La sala del comú preparada per rebre les trucades.

Relacionat

Encamp posa a punt un centre de trucades per fer les inscripcions del test immunològic
Disposició dissenyada pel comú de Sant Julià pel laboratori mòbil que s'ubicarà a l'aparcament del Prat Nou.

Relacionat

Més de 41.000 ciutadans ja han sol·licitat hora per fer-se unes proves d’anticossos que no se sap quan començaran
Agents dels bombers aquests darrers dies en una gravació davant les cotxeres del parc central.

Relacionat

El laboratori mòbil del parc de bombers acollirà els tests d’immunitat de tots els cossos uniformats i sanitaris

Comentaris (16)

Trending