Més de 41.000 ciutadans ja han sol·licitat hora per fer-se unes proves d’anticossos que no se sap quan començaran

Els voluntaris que han d’abastir els laboratoris mòbils que hi haurà en diferents punts de totes les parròquies ja han estat avisats que els tests no han arribat al Principat

Disposició dissenyada pel comú de Sant Julià pel laboratori mòbil que s'ubicarà a l'aparcament del Prat Nou.
Disposició dissenyada pel comú de Sant Julià pel laboratori mòbil que s'ubicarà a l'aparcament del Prat Nou.
Més de 41.000 ciutadans ja han sol·licitat hora per poder-se fer les proves d’immunitat. Això és més del 51% de la població. El ‘problema’, per ara, és que no se sap quan s’iniciaran aquestes proves. Perquè no han arribat els tests adquirits a la Xina i, de moment, no hi ha data concreta per a la seva arribada com s’ha explicat als voluntaris que han de nodrir els laboratoris mòbils que es disposaran en diferents punts de totes les parròquies. “Que ningú no es preocupi, que la gent serà avisada”, ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.

L’administració, entesa en un sentit general -des de diversos departaments de Govern a tots els comuns- estan dissenyant les proves serològiques, les que permetran saber quins ciutadans han passat la malaltia i quins no. S’estan habilitant els espais parroquials on es podran passar els testos des de l’interior dels vehicles o acudint-hi a peu. Però el més important és que arribin els testos que, a més a més, primer han de ser provats per comprovar-ne l’eficàcia i la sensibilitat. De moment, no se’n té una notícia clara i en conseqüència no es pot fixar una data per iniciar-se els exàmens.

“Que ningú no es preocupi que la gent està anotada i quan comenci el procés, la gent serà citada”, ha advertit Martínez Benazet. Alguns dels grups de voluntaris que han estat ja mobilitzats han estat informats avui mateix que de moment no hi ha data per activar-se. Això no treu que tant des del punt de vista científic com des del punt de vista logístic es vagi avançant en el disseny de les proves i dels dispositius necessaris. Sense anar més lluny, per exemple, el comú de Sant Julià ja ha avançat com serà el dispositiu que es muntarà a l’aparcament del Prat Nou, davant del també nou edifici comunal i ministerial.

En aquest sentit,  s’habilitaran sis carpes per a les persones que es desplacin en vehicle i un altra per als vianants. Estaran unides entre elles formant un túnel de 5x30 metres. Per realitzar tasques de suport amb les proves -i a banda dels equips de naturalesa científico-administrativa-, el comú ha destinat 25 persones que treballaran en dos torns. Paral·lelament, 12 persones més s’encarregaran de l'atenció telefònica. En total, una quarantena de persones entre funcionaris, agents de circulació i personal de les tres societats de la corporació: Camprabassa, Sasectur i escola bressol.

Finalment, el ministre de Salut ha deixat clar que les empreses no n’han de fer res dels resultats de les proves d’anticossos, que són “confidencials” per a la persona que s’hi sotmeti i que només seran usades, de forma pública, a nivell epidemiològic, amb dades agregades amb la resta de la població. Martínez Benazet ha afirmat, en relació amb algunes temptacions empresarials, que “ni està permès, ni es pot fer, ni ho deixarem fer”.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending