Alerten que hi ha empreses que pressionen els treballadors perquè es facin el test d’anticossos

Algunes companyies, molt excepcionalment, volen a més disposar dels resultats de les proves per prendre decisions en matèria d’organització del personal en vista a la represa econòmica

-
-
Discretament o no tan discretament, i en tot cas, sí de manera excepcional, almenys per ara, algunes empreses del Principat estarien pressionant almenys alguns dels seus treballadors per tal que se sotmetin als tests d’anticossos que s’haurien de posar en marxa entre final d’aquesta setmana i la que ve. No només això, els empresaris -o representants d’aquests- voldrien poder disposar dels resultats dels exàmens serològics una vegada aquests es donin.

Les proves són optatives encara que majoritàriament la ciutadania s’està registrant per tal que se’ls doni hora per sotmetre’s al test, que es farà en una doble tongada i que consisteix en una simple punxada en un dit a mode de les proves per saber qui té sucre. Evidentment, la pràctica en qüestió és del tot il·legal. De fet, aquest matí mateix, en una entrevista a ‘Catalunya Ràdio’, el cap de Govern, Xavier Espot, no ha volgut parlar ni de passaport ni de certificat d’immunitat perquè, ha recordat, perquè implica temes de bioètica i “de drets fonamentals que no es poden obviar”.

Alguns dels treballadors que s’han vist en aquesta situació tenen clar que les seves respectives empreses estan treballant en l’organització del personal davant l’eventual represa econòmica d’alguns sectors que encara no estan operatius. O si ho estan, que es puguin dividir els treballadors en grups o, fins i tot, alhora d’aplicar eventualment ERTOS la qüestió de la salut sigui una qüestió a tenir en compte, fet que, com ha insinuat Espot seria del tot discriminatori.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending