Les cinc coses per les quals servirà el test d’anticossos a Andorra

La doctora en malalties infeccioses Cristina Royo, que participa en el disseny de les proves, explica perquè serviran en una piulada a Twitter

-
-
Aixecar les limitacions de forma segura; aïllar selectivament els casos positius (per nucli familiar); identificar nous casos i punts d’infecció; reactivar l’economia; i disminuir la transmissió. Són les cinc grans casos per les quals han de servir els tests d’anticossos que s’iniciaran a finals de la setmana que ve o als primers dies de la següent, si no fallen les previsions.

“L’‘screening' massiu a Andorra ens permetrà conèixer l'estat immunitari de la població, fer un control epidemiològic acurat i adaptat al país”, així ho anuncia la doctora de malalties infeccioses de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell Cristina Royo. És una de les persones que configuren l’equip tècnic científic que està acabant de dissenyar l’operatiu que ha de permetre saber quins ciutadans han passat el coronavirus i quins encara poden resultar contagiats.

En una piulada, la doctora Royo, que juntament amb el també doctor i director general del SAAS, Josep Maria Piqué, són els representants de l’esmentada institució en l’equip que dissenya les proves, explica que en funció dels resultats que s’obtinguin en els testos serològics seran cinc les qüestions principals que es podran decidir.

De fet, no hi ha cap descoberta molt essencial. Però sí té el valor que ho digui una especialista en la matèria i, a més, integrant d’un equip tècnic que moltes de les institucions que estan participant col·lateralment amb el dispositiu n’exalcen la seva capacitat. I una de les coses que Royo deixa més clar que mai que en funció dels resultats es podran haver d’aïllar dins dels nuclis familiars aquelles persones que resultin positives. Aquelles que puguin infectar.

 

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending