El registre per sotmetre's al test d'anticossos supera les 28.000 inscripcions

Es tracta d'unitats de convivència per la qual cosa la xifra és molt més elevada

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha dit aquest diumenge que el registre per fer el test d'anticossos a la plataforma digital https://coronavirus.govern.ad ja té més de 28.000 inscripcions d'unitats de convivència, el que representa una xifra molt més elevada. Ha explicat que el cribatge vindrà regulat per uns procediments i uns protocols que s'estan treballant de manera transversal. Se n'anirà informant dels procediments quan estiguin dissenyats i tancats.

Ha destacat que la voluntat del Govern és mantenir informada la ciutadania en tot moment, seguint sempre un criteri de rigor i exactitud tot i que segons ha subratllat l'operativa "és enormement complexa". Els tests s'han adquirit a una empresa de la Xina que reuneix totes les garanties.

El material arribarà en els pròxims dies. El ministre ha afegit que es compta amb més de 700 voluntaris que s'han posat a disposició del Govern per dur a terme els controls corresponents, i que hauran de seguir una formació. Per aquest motiu, Martínez Benazet ja ha avançat que les cites prèvies encara trigaran a donar-se uns dies i ha demanat paciència.  L’objectiu és conèixer el grau d’immunització de la població, un fet que permetrà reforçar el control de la situació epidemiològica i la gestió de l’epidèmia de la Covid-19.

Cal recordar que hi haurà una cinquantena de punts de recollida de mostra situats en aparcaments i que estaran distribuïts en funció de la població de cada parròquia. Preguntat per les dificultats d'alguns temporers per demanar la cita prèvia ja que els seus telèfons mòbils no són andorrans, el ministre ha manifestat que la voluntat és també fer les proves a tots els fronterers.

 

 

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending