Segon dia de cues i de manca de rodatge al nou transport públic

Continua l'afluència d'usuaris a l'oficina de l'Estació Nacional d'Autobusos

Usuaris a l'oficina de transport interurbà de l'Estació Nacional d'Autobusos aquest dimarts.
Usuaris a l'oficina de transport interurbà de l'Estació Nacional d'Autobusos aquest dimarts.
El segon dia després de la posada en marxa de les noves línies de transport públic està marcat per la continuació de les cues de dilluns a l'oficina de l'Estació Nacional d'Autobusos per aconseguir les noves targetes, per transferir els saldos de les antigues i per demanar informació. Pel que fa al transport no hi ha incidències destacades.

El transport públic funciona aquest dimarts entre la manca de rodatge i la desinformació d'alguns usuaris. Els conductors encara s'estan adaptant al nou sistema de validació de targetes i de cobrament. Els busos van equipats amb GPS que indiquen les parades. En alguns vehicles no es pot saber quants viatges queden a les targetes després d'haver-les passat per les màquines.

Els conductors asseguren que ara tot el que fan està molt més controlat i, per tant, s'ha acabat parar-se fora dels llocs assenyalats perquè pugi un passatger. Per primer cop, el Govern s'encarrega directament de la gestió del transport públic.

Els usuaris, per la seva banda, demanen sobretot informació sobre la tarja magna i com poden recuperar els 1,90 euros que han hagut de pagar per agafar el bus i anar a comprar la targeta groga a l'Estació Nacional d'Autobusos.

En aquest cas, s'haurà de fer una reclamació al departament de Comerç i Consum. Per transferir els saldos de les targetes velles a les noves hi ha un termini de dos mesos. Finalment, aquests primers dies els xòfers també tenen algunes dificultats per fer les maniobres, especialment a la rotonda del Viena, a Santa Coloma, en la línia del Bus Exprés entre Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany. Els vehicles són més llargs que els anteriors però, segons expliquen els conductors, menys contaminants i de menys consum.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending