Sant Julià revisa el pressupost per l'aportació a Govern per ajudar en la crisi

Majoral diu que primer volen conèixer quin serà l’impacte real de la pandèmia en les arques del comú

Els cònsols de Sant Julià en una reunió amb el cap de Govern.
Els cònsols de Sant Julià en una reunió amb el cap de Govern.

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral explica que el comú no ha paralitzat l'aportació al Govern per fer front a la crisi de la  pandèmia de la Covid-19. Ha respot a les declaracions que va fer la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol durant la darrera sessió del comú de la capital en què assegurava que les corporacions que no eren de Demòcrates, ni de Ciutadans Compromesos havien bloquejat l'aportació i que el tema estava encallat.

Majoral ha assegurat que "el comú de Sant Julià col·laborarà però encara no sabem amb quina quantitat fins que hagi passat tot això i tinguem constància de l'impacte que ha tingut la crisi de la Covid-19 en les arques comunals". El comú ja va aprovar el pressupost del 2020 però s'hauran de fer retocs perquè els números no tenien en compte l'aparició de la pandèmia. Algunes partides es destinaran a altres finalitats i només es duran a terme obres que es consideren essencials com, per exemple, el dipòsit d'aigua de Nagol.

"Ara estem al maig i no serà fins al desembre quan sabrem l'impacte final. Aleshores farem pública la xifra que aportarem i  i efectuarem la transferència", ha comentat. "Puc donar allò que tinc però no el que necessito. És una qüestio de responsabilitat", ha subratllat el cònsol lauredià.

La previsió dels comptes era finalitzar el 2020 amb un endeutament del 112% del disposat i arribar a un 73% al final del mandat. Atesa la situació d’emergència sanitària, s’han adoptat diferents mesures incloses en el pressupost i destinades a pal·liar-ne els efectes. S’ha afegit un apartat dins de l’article referent als crèdits ampliables per poder ampliar, si es necessita, la partida del Fons de Cohesió Social.

D’altra banda, i conscients de les dificultats econòmiques que es derivaran de la pandèmia, es facilita el pagament dels impostos. S’han fraccionat en dos pagaments els que es facturaven en una sola vegada i en tres pagaments els que es facturaven en dues vegades. També s’han retardat els pagaments al mes de setembre per donar temps a una recuperació de l’economia. Això es traduirà en una disminució dels ingressos perquè part dels impostos que s’havien de cobrar al 2020 i es cobraran a principis del 2021.

 

Comentaris (1)

Trending