Els treballadors de les estacions hauran de complir els mateixos requisits exigits als clients

El consell de ministres ha d’acabar de perfilar aquest dimecres els protocols sanitaris que es demanaran als sectors turístic, de restauració i de l’oci nocturn

Esquiadors en un dels paratges del domini Grandvalira.
Esquiadors en un dels paratges del domini Grandvalira. GRANDVALIRA

Tots els treballadors de les estacions d’esquí, siguin temporers o no, hauran de complir els mateixos requisits que s’exigeixin als clients. De fet, les mateixes exigències seran aplicables, en principi, als treballadors de tots els sectors exposats al públic. Especialment aquells que tenen més contacte amb el turisme. El consell de ministres ha d’acabar de perfilar aquest dimecres els protocols sanitaris que es demanaran als sectors turístic, de restauració i de l’oci nocturn.

Els darrers dies representants del Govern han anat compartint amb responsables dels sectors implicats les mesures que es podrien aplicar i que aquest dimecres s’acabaran d’acordar, si no hi ha cap alteració dels plans. En relació amb les activitats exteriors a les pistes d’esquí, en principi en ser a l’aire lliure serà com si s’estigués a la via pública. I quan no es pugui garantir certa distància o hi hagi acumulació de persones, com als remuntadors o als telecabines, caldrà dur la mascareta.

El dubte és als punts de restauració. Les mesures dels restaurants de les estacions seran els mateixos que els que es fixin a la resta de locals. En tot cas, les estacions tenen clar que els seus treballadors han de poder disposar del passaport Covid, que és el mateix que es podrà exigir als clients. És a dir, pauta completa de vacunació, o haver passat la malaltia els darrers sis mesos, o disposar d’una prova diagnòstica negativa dels dies o hores de màxim establert. I tot degudament certificat. I no es farà diferències entre temporers i personal fix per no crear greuges.

DOBLE ESCENARI

El Govern ho ha d’acabar de perfilar, però la voluntat és establir dos possibles escenaris per a la restauració (entesa aquí com a locals interiors). O continuar amb les actuals restriccions, tant d’aforament com del fet de dur en tot moment els clients la mascareta posada excepte els moments del consum, o exigir el passaport Covid amb les mateixes condicions esmentades anteriorment a l’entrada dels establiments, amb un control a través d’una APP que s’està acabant de dissenyar. La sol·licitud del passaport comportaria que els clients es poguessin retirar la mascareta en tot moment i que l’aforament es pogués ampliar fins, ara per ara s’especula, el 70%.

Les alternatives serien modulables. És a dir, es podria triar entre optar per la fórmula del passaport Covid o mantenir les actuals restriccions. I no només això: la voluntat que, com s’ha reiterat s’ha d’acabar de definir durant la jornada d’aquest dimecres, és que entre setmana es pugui optar per un model i durant el cap de setmana es pugui aplicat l’altre.

Comentaris (1)

Trending