Sorpresa dels usuaris i bon funcionament en la primera jornada de tercer pagador per a la gent gran

Molts dels clients de les farmàcies no tenien cap coneixement que des d’avui, si tenen més de 65 anys, ja només han de pagar el que els correspon; els farmacèutics estan ara a l’expectativa de si la CASS els paga en tres dies o en set

T

T. S. / M. P.

Comentaris

Prestatges amb productes farmacèutics.
Prestatges amb productes farmacèutics. ALTAVEU

La primera jornada de l’aplicació del règim de tercer pagador per a la gent de més de 65 anys ha estat prou positiva. Prou bona. Les disfuncions han estat les mínimes i els més sorpresos han estat els usuaris, la immensa majoria dels quals no sabien o com a mínim no recordaven que des d’avui només hauran d’abonar el que els pertoca, no pas més. Els productes de farmàcia és on la mesura és més clarament perceptible. Ministeri, Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) i prestadors de serveis han coincidit en la bona marxa del primer dia.

Fonts farmacèutiques han assegurat que tot l’engranatge, a nivell de funcionament, és més important del que sembla. De fet, en no pocs casos, especialment les farmàcies, s’han adaptat programaris i s’han adquirit o implementat noves eines informàtiques per poder gestionar amb més eficàcia el tercer pagador. Les fonts consultades han destacat, en aquest sentit, que el nou programari de la CASS per a la gestió d’aquest nou règim ha funcionat molt bé durant tota la jornada.

Un flascó de càpsules.

Relacionat

Arrenca el tercer pagador per als majors de 65 anys amb el temor al caos dels prestadors

“Els clients feien cara de sorpresos en molts casos, no s’esperaven la mesura”, explicaven alguns farmacèutics consultats, que han hagut de fer feina de pedagogia aquest primer dia. Un element clau és no perdre els justificants que s’atorguin i cal controlar bé si es van a buscar els medicaments que toquen i quan toquen o no, ja que encara que no ho sembli es farà un control i es farà pagar la totalitat del cost d’un producte si aquest ha estat dispensat amb anterioritat i amb la cobertura sanitària deguda.

REACCIONS

La ministra de Salut, Helena Mas, s’ha felicitat del fet que, “de moment, no hi ha hagut incidències que siguin dignes de mencionar. Sí que hi ha persones que han trucat demanant informació, i poca cosa més”, ha precisat la titular ministerial. Mas ha afegit que “és cert que és el primer dia i que hem d'esperar a què hi hagi alguna situació que haguem de posar remei però en principi estem molt contents”.

Helena Mas: “De moment, no hi ha hagut incidències que siguin dignes de mencionar. Sí que hi ha persones que han trucat demanant informació, i poca cosa més”

La ministra s’ha afanyat a donar “donar les gràcies a les farmàcies, al Col·legi de Farmacèutics i la CASS, que ha ajudat moltíssim i estem molt satisfets amb aquesta iniciativa”. Els farmacèutics estan a l’expectativa, ara, de quan els abonarà la CASS a ell la part que suporten d’entrada. Estan entre tres i set dies. I esperen que sigui en aquests terminis i no pas més, que no seria, lamenten, la primera vegada que la situació es dilata, es demora més.

Per a la CASS, la implementació “ha sigut un èxit i seguirem la seva evolució els propers dies”. Com a punt horari de referència, les fonts oficials de la parapública consultades han indicat que a les 6 de la tarda s’havien rebut 550 fulls de farmàcia referent al tercer pagador per a majors de 65 anys. “No hem detectat incidències amb els sistemes CASS i hem rebut molt poques trucades dels assegurats sobre aquest tema.”

Etiquetes

Comentaris

Trending