Salut sanciona el restaurant on s’haurien propagat alguns dels contagis del ‘brot de la sarsuela’

El ministeri manté obert l’expedient a Andorra Lírica com a organitzador d’un acte que per un indegut seguiment dels protocols va originar una vintena llarga de casos de Covid el mes de maig

Representació de 'Cecília Valdés'.
Representació de 'Cecília Valdés'. Altaveu

El ministeri de Salut ha sancionat un restaurant on membres de l’elenc -participants i organitzadors- de la sarsuela ‘Cecília Valdés’ que es va celebrar el maig a l’Auditori Claror de Sant Julià haurien anat a sopar amb posterioritat a almenys una de les dues representacions. Els àpats en qüestió, sense suposadament respectar la normativa vigent en aquell moment per la pandèmia, haurien contribuït a propagar el brot de coronavirus que hi va haver al tomb de l’espectacle musical. L’expedient sancionador obert a Andorra Lírica segueix en curs.

Les fonts oficials del ministeri de Salut consultades han explicat que arran de l’episodi que va comportar una vintena llargues de contagis es van obrir dos expedients. L’un a l’establiment hostaler on hi va haver els àpats i, l’altre, a la pròpia organització de l’esdeveniment musical. Curiosament o no, només s’ha resolt el primer, tot i que els responsables d’Andorra Lírica van admetre haver incomplert el protocol dictat pel ministeri per un suposat descuit.

La coincidència de desenes de persones, juntes, dalt l'escenari va sorprendre alguns dels espectadors.

Relacionat

Els sopars posteriors a les funcions van contribuir a propagar més encara el ‘brot de la sarsuela’

En rebre el protocol ministerial, i veure la coincidència inicial amb els requisits exigits uns mesos abans per a un altre espectacle que havien organitzat, van donar per fet que era el mateix i van obviar la principal nova exigència: els participants s’havien de fer un test d’antígens poc abans de cadascuna de les actuacions (inclosos els assajos). Aquest darrer requisit no es va aplicar. I la majoria dels intervinents (no va ser el cas dels membres de l’Esbart Lauredià, per exemple, que van adoptar mesures més restrictives) van actuar sense mascareta.

Caldrà veure com acaba el cas, atès que Andorra Lírica, tot i admetre al seu dia “l’error humà”, també va advertir que una sanció econòmica podria engegar a rodar la seva existència. El local on van consumir, però, sí que ja ha estat sancionat, tot i que no ha transcendint la multa imposada.

Episodi de les colònies

Mentrestant, les mateixes fonts han explicat que en relació amb el brot de Covid detectat entre els assistents i alguns monitors d’un dels torns de les colònies organitzades pel comú d’Encamp a l’alberg de la Baronia, als Cortals, l’Oficina Covid continua estudiant el cas i elaborant el pertinent informe, amb la qual cosa és aviat per extreure conclusions o depurar eventuals responsabilitats. En aquest cas, l’episodi s’ha tancat amb 23 contagis, dos monitors han resultat infectats i la resta són menors participants en l’activitat.

Comentaris (5)

Trending