Salut estudia instaurar la generalització de la tercera dosi de la vacuna per als majors de 65 anys

Macron va anunciar aquest dimarts en el cas de França que sense la tercera vaccinació el passaport Covid per als més grans no serà vàlid

Vacunació d'un padrí.
Vacunació d'un padrí. arxiu

El ministeri de Salut té sobre la taula la proposta d’instaurar de manera generalitzada la tercera dosi de la vacuna contra la Covid per a les persones majors de 65 anys. També s’estudiaria deixar oberta la porta a què es vacunin per tercera vegada aquelles persones que tenen més de cinquanta anys.

L’anàlisi de la mesura ve a tomb, en certa manera, o està connectat com a mínim en el temps, amb l’anunci fet aquest dimarts pel president francès i Copríncep d’Andorra, Emmanuel Macron. França establirà en certa manera que la tercera dosi de la vacuna per als majors de 65 serà obligatòria. Exactament, el que es fixarà és que per a les persones més grans de l’esmentada edat, el passaport Covid no serà vàlid si no hi consta aquesta tercera dosi. I a França, el pass sanitari és necessari per anar a fer un tallat al bar, per dir-ho d’alguna manera.

Salut està analitzant tota la situació, no només la derivada de l’estat de la pandèmia al Principat sinó les exigències que es donen als països de l’entorn. A França també s’instaurarà, a priori, l’obligació de la vacuna en la seva tercera dosi per a tot el personal sanitari, ja sigui en hospitals o en centres sociosanitaris, també per a bombers o personal d’atenció domiciliària. Al Principat es vol continuar mantenint el principi de voluntarietat.

Comentaris (2)

Trending