Salut defensa la incorporació de traumatòlegs i ortopedistes per oferir un millor servei

El cost de la contractació de cada un dels facultatius és de 4.183,59 euros per als assalariats que ocupen places fixes de 40 hores setmanals

Comentaris

Sessió clínica sobre el Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia a càrrec del seu cap, David Roca.
Sessió clínica sobre el Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia a càrrec del seu cap, David Roca. SAAS

 

L'augment de traumatòlegs i ortopedistes a l'hospital s'ha fet per donar un millor servei i satisfacció als usuaris i respondre a les intervencions quirúrgiques causades pel nombre d’activitats de l’esport de l’esquí i esports de muntanya, que han anat augmentant. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha respost la sèrie de preguntes que la consellera general del grup parlamentari socialdemòcrata Susanna Vela va entrar el passat novembre demanant més informació sobre les incorporacions.

Les incorporacions permeten ampliar la cobertura de les guàrdies de traumatologia de forma presencial (cal remarcar que abans eren guàrdies localitzables) fins a les 00.00 h els dies laborables i 24 hores continuades els dies festius i intersetmanals. Per tant, un dels objectius de l'increment de la plantilla ha estat permetre que tots els pacients que requereixin atenció traumatològica urgent puguin ser visitats per un especialista en traumatologia de forma presencial els 365 dies de l'any.

El segon gran objectiu és Incorporar la subespecialització al servei. L’especialització està instaurada des de fa anys en països del nostre entorn i garanteix uns millors resultats clínics i una disminució de les complicacions. Així, per exemple, l’objectiu és que un pacient amb malaltia en un genoll pugui ser visitat per un professional subespecialitzat en genoll i que un pacient amb malaltia a la columna pugui ser visitat per un professional  subespecialitzat en columna.

Pel que fa al cost de la contractació de cada un dels facultatius és de 4.183,59 euros per als assalariats que ocupen places fixes de 40 hores setmanals mentre que per a guàrdies cobren 24,06 euros per hora si és dia laborable, 28,63 euros per hora si és cap de setmana o festiu i tenen un complement per desplaçament de 5,73 euros per hora. Així mateix, pel que fa als complements, el cap de servei percep 2.632,52 euros al mes i el complement del coordinador és de 1.047, 68 euros mensuals.

Del total de noves contractacions realitzades, l’increment de plantilla net és de només dos facultatius

El ministre de Salut subratlla en una de les seves respostes, que del total de noves contractacions realitzades, l’increment de plantilla net és de només dos facultatius, perquè la resta d’incorporacions corresponen a cobertures de vacants i/o personal de guàrdies. Així, l’any 2018 eren sis assalariats i sis per compte propi, ja que no hi havia contractacions per guàrdies. Està previst contractar un especialista de traumatologia i cirurgia ortopèdica pediàtrica. S’ha de considerar que en alguns casos aquests professionals tenen jornades parcials i, per tant, una mateixa posició de 40 hores pot ser coberta per diferents professionals.

Etiquetes

Un detall de la façana principal de la CASS.

Relacionat

La incorporació de traumatòlegs obligarà la CASS a moure fitxa per limitar les operacions a fora

Comentaris (1)

Trending