La incorporació de traumatòlegs obligarà la CASS a moure fitxa per limitar les operacions a fora

El cost de la plantilla s'enfila fins al milió d'euros anyals i se centra en un model especialitzat i distribuït en set unitats d’actuació

Un detall de la façana principal de la CASS.
Un detall de la façana principal de la CASS. Toni Solanelles

El cost de la plantilla de traumatologia i ortopèdia de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell s'enfila fins al milió d'euros. El principal d'objectiu, amb la contractació d'especialistes i la creació d'especialitzacions, és evitar que els pacients es traslladin a l'estranger per operar-se. La CASS que finança aquestes intervencions haurà de moure fitxa per anar-les limitant.

El ministre de Salut Joan Martínez Benazet, ha contestat aquesta setmana a una sèrie de preguntes de la consellera general del PS, Susanna Vela,  que el SAAS disposarà d’un total de 16 treballadors en aquest àmbit dividits en nou assalariats, cinc treballadors per compte propi i dos professionals per guàrdies els caps de setmana i festius. El cost de la contractació d’aquests nous professionals és de 4.183,59 euros mensuals pels assalariats que ocupen places fixes durant 40 hores setmanals.

Sessió clínica sobre el Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia a càrrec del seu cap, David Roca.

Relacionat

Salut defensa la incorporació de traumatòlegs i ortopedistes per oferir un millor servei

Pel que fa als assalariats per a guàrdies, el cost és de 24,06 euros per hora els dies laborables i 28,63 euros per hora els cap de setmana i festius, a banda de 5,73 euros per hora per desplaçament. Quant als complements i segons la normativa del SAAS, el cap de servei rep 2.632,52 euros al mes i el coordinador 1.047,68 euros. Tot plegat arriba a un milió d'euros per any.

Martínez Benazet justifica que la incorporació de nous professionals a l’àrea de Traumatologia i Ortopèdia respon a un augment de l’activitat del servei, ja que part de la que  fins ara es feia a l’estranger podrà ser efectuada amb la mateixa qualitat al Principat. El creixement d’intervencions quirúrgiques de traumatologia i ortopèdia han passat de 1.212 l’any 2019 fins a les 1.304 del 2020. Amb la posada en marxa de la via preferent, es preveu un increment del nombre de prestacions sanitàries efectuades a Andorra.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending