Salut considera que caldrà fer “uns reajustaments” en la concessió del transport sanitari

Font deixa en mans dels propers responsables del ministeri la solució a un problema enquistat i admet que “el pitjor que podria passar és que s’acabi impugnant el concurs” que va atorgar el servei a Ambulàncies Egara i s’hagi de començar de zero

Una ambulància d'Andorrana de Transport Sanitari en les immediacions de les cotxeres de l'hospital.
Una ambulància d'Andorrana de Transport Sanitari en les immediacions de les cotxeres de l'hospital. Toni Solanelles

“Hi ha alguns aspectes que s’hauran de reajustar.” És la predicció de l’encara ministre de Salut, en funcions, Albert Font, en relació amb el transport sanitari assistit i el conflicte obert entre la concessionària i el personal. El titular ministerial ha admès que hi ha posicions clarament enfrontades entre l’empresa i els treballadors arran de les clàusules a les quals la primera s’hauria hagut de subrogar i, per ara, no està disposada a fer.

Font ha assegurat que “tenim clares les seves reivindicacions”, en referència especialment a les demandes de la plantilla i, també, “l’àmbit del concurs” i les clàusules que va incorporar el plec de bases. També el ministre ha destacat que la concessionària està en el seu “legítim” dret de voler fer complir “el seu pla de negoci”. En aquest marc, doncs, tots els actors que participen de l’equació -el ministeri, el SAAS, la concessionària i els treballadors- “estem conscienciats” del que hi ha i de quina és “la discussió”.

Una ambulància d'Andorrana de Transport Sanitari.

Relacionat

Els treballadors del transport sanitari esclaten: el servei no s’està complint “i el SAAS ho permet”

El titular ministerial, que s’ha mostrat positiu i esperançat que es podrà reconduir la situació i solucionar-la, també ha sigut clar en afirmar que “el pitjor que podria passar seria que s’impugnés el concurs” si es modifiquen algunes de les clàusules que es van imposar al seu dia i s’hagi d’iniciar el procés des de zero. Calen reajustaments. Però no es faran amb un ministeri en funcions. “No tenim ara, en aquests moments de la legislatura, ni la llibertat ni la llicència de provocar aquests reajustaments. Però sóc optimista”, ha indicat Font.

Dues ambulàncies d'Andorrana de Transports Sanitaris.

Relacionat

Expedients per les incidències en el transport sanitari però sense “repercussió de cara al pacient”

El responsable en funcions de la cartera sanitària no s’ha volgut endinsar en qüestions de detall com, per exemple, el fet que hores d’ara la concessionària està incomplint el contracte i és personal del SUM qui cobreix algunes de les absències per poder assegurar el transport sanitari. “El SAAS fa tot el que pot. El més important, com diuen alguns, és no deixar els pacients penjats. O com m’agrada més dir a mi, per garantir el servei. Ningú no vol sabotejar res.”

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending