Els treballadors del transport sanitari esclaten: el servei no s’està complint “i el SAAS ho permet”

El degoteig de baixes, especialment entre els tècnics que Ambulàncies Egara ha fet pujar d’Espanya, continua i les guàrdies les cobreixen personal del SUM “cobrant més que els professionals de l’empresa concessionària”

Una ambulància d'Andorrana de Transport Sanitari.
Una ambulància d'Andorrana de Transport Sanitari. Toni Solanelles

La situació que es viu al transport sanitari va de mal en pitjor. Els treballadors de la concessionària lamenten de forma molt contundent que el servei no s’estigui complint i “el SAAS ho permet”. De fet, fins i tot personal del SUM ha d’acabar cobrint les guàrdies ja que per manca de tècnics de l’adjudicatària i per deficiències en la planificació laboral que els operaris d’Andorrana de Transport Sanitari no la reconeixen com a seva i menys encara com a legal.

Però igual com els treballadors es mantenen ferms en què s’estan vulnerant les seves condicions de treball i que la nova concessionària no està respectant els termes en què havia de subrogar-se tal i com establia el plec de condicions del concurs al qual van concórrer, la concessionària “tampoc no es dóna per vençuda i segueix amb les seves”. Ni tan sols els expedients oberts des del SAAS haurien fet efecte. De fet, el personal de l’empresa no sap fins a quin punt els expedients en qüestió són només per cobrir-se i res més.

El que està clar també és que el degoteig de baixes entre el personal, fins i tot entre aquells tècnics que Ambulàncies Egara, que vindria a ser la matriu de la UTE concessionària al Principat, ha fet pujar d’Espanya, continua sent-hi. D’aquí que hi hagi problemes reals per cobrir els serveis. De fet, a dreta llei no s’estan complint com hauria. Els treballadors continuen esperant que es reactivi el ministeri de Salut per sol·licitar una reunió d’urgències i exigir que es prenguin mesures d’immediat. En cas contrari, el servei podria estar en perill si hi ha una plantada generalitzada.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending