Expedients per les incidències en el transport sanitari però sense “repercussió de cara al pacient”

El SAAS admet que s’han detectat anomalies ‘punibles’ sense concretar-les i defensa que la concessionària “està treballant per tal de cobrir les baixes que s'han produït els últims dies”

Dues ambulàncies d'Andorrana de Transports Sanitaris.
Dues ambulàncies d'Andorrana de Transports Sanitaris. Toni Solanelles

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) admet incidències en el transport sanitari i l’obertura d’expedients informatius. Però en cap cas concreta ni quants expedients ha posat en marxa ni per quins motius ni el seu estat. Això sí, assegura que "cap de les incidències ha tingut repercussió de cara al pacient”.

La parapública va amb peus de plom. I mira de salvar la situació com pot. Per als treballadors, qualsevol incidència que posa en risc el servei té repercussió en els usuaris, d’aquí que fonts sindicals consideren que tant el SAAS com el ministeri, ara mig desaparegut en estar en funcions, estan minimitzant una situació que, consideren, “molt greu”.

Demanat formalment el SAAS per les anomalies que hi ha hagut amb la concessionària del transport sanitari i la situació d’incompliments laborals, la parapública respon que dimarts hi va haver “una reunió entre la direcció del SAAS i responsables de l’empresa per tractar aquests temes”, sense entrar, això sí, en cap més detall. Això sí, s’assegura que “l'empresa està treballant per tal de cobrir les baixes que s'han produït els últims dies”.

Més enllà d’això, la parapública manté que “en totes les incidències que s'han produït en base al transport sanitari no medicalitzat responsabilitat de l'empresa Andorrana de Transport Sanitari s'ha obert expedient informatiu per part del SAAS, cap de les incidències ha tingut repercussió de cara al pacient. Aquests incidents queden reflectits en l'historial de l'empresa amb contracte amb el SAAS”

Una ambulància d'Andorrana de Transport Sanitari.

Relacionat

La situació “insostenible” al transport sanitari deixa el servei sense una de les dues ambulàncies
Una ambulància d'Andorrana de Transport Sanitari fent un servei pel centre d'Andorra la Vella.

Relacionat

Més denúncies i sancions pels incompliments de la concessionària del transport sanitari

Comentaris (2)

Trending