Més denúncies i sancions pels incompliments de la concessionària del transport sanitari

El personal i l’USdA, que els empara des del punt de vista sindical, esperen la posada en marxa del nou executiu per exigir un canvi d’empresa

Una ambulància d'Andorrana de Transport Sanitari fent un servei pel centre d'Andorra la Vella.
Una ambulància d'Andorrana de Transport Sanitari fent un servei pel centre d'Andorra la Vella. Toni Solanelles

La situació que viu el transport sanitari no medicalitzat és cada vegada més caòtica. Els darrers dies el personal d’Andorrana de Transport Sanitari, l’UTE que des de fa uns mesos assumeix la concessió del servei, ha promogut noves denúncies davant inspecció de treball pels reiterats incompliments de l’adjudicatària en la planificació horària i l’intent de l’empresa d’imposar guàrdies localitzables obligatòries. També el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), com a titular del transport sanitari, hauria imposat ja alguna sanció per faltes de serveis.

En efecte, degut a l’esmentada mala planificació i a les desavinences cada cop majors entre els treballadors -ja hi ha hagut alguna baixa, justament, pel descontrol existent- ja hi hauria alguns serveis que estaven previstos i que finalment no s’han fet pel desajustaments haguts. I la disbauxa va a més. Des que va esclatar que s’estava investigant a Catalunya Ambulàncies Egara, que té el pastís gros de la UTE andorrana, la interlocució amb la concessionària és més complicada que mai.

Dues ambulàncies d'Andorrana de Transports Sanitaris.

Relacionat

La concessionària del transport sanitari fa ajustaments després que Treball li hagi tocat la cresta

De fet, lamenten els treballadors, no hi ha cap persona referent clara i, encara, qui assumeix la veu de la companyia no està gens clar en quina situació laboral es troba al Principat. Aquest fet al marge, el personal ja ha informat per escrit a l’empresa de les darreres actuacions impulsades a nivell de denúncies en l’àmbit laboral. Els treballadors tenen el suport de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), que signa les denúncies al costat de la delegada de personal.

Treballadors i sindicat estan esperant la posada en marxa del nou executiu per informar oficialment de les iniciatives legals dutes a terme per denunciar els incompliments laborals, per fer arribar noves denúncies directament al ministeri de Salut i al departament encarregat del Transport i per exigir que en les actuals condicions i circumstàncies l’administració cal que es plantegi una substitució de la concessionària.

Etiquetes

Comentaris

Trending