La concessionària del transport sanitari fa ajustaments després que Treball li hagi tocat la cresta

La UTE adjudicatària del servei ha hagut de comparèixer davant d’inspecció laboral arran de la denúncia presentada per la delegada dels treballadors, alguns dels quals no descarten impulsar noves denúncies perquè els calendaris de treball continuen no respectant, suposadament, els descansos

Dues ambulàncies d'Andorrana de Transports Sanitaris.
Dues ambulàncies d'Andorrana de Transports Sanitaris. Toni Solanelles

La concessionària del transport sanitari no medicalitzat del país s’ha vist obligada a fer ajustaments en les planificacions horàries per tal de respectar les exigències ordenades pel departament de Treball a través de la inspecció laboral. Els darrers dies representants d’Andorrana de Transport Sanitari han hagut de comparèixer davant d’aquest departament per tal d’aportar documentació requerida en el marc de la denúncia interposada per la delegada dels treballadors amb el suport de l’USd’A.

Una vegada aportada aquella documentació i “escoltades les directives donades per part de l’inspector de Treball”, la concessionària ha prohibit als treballadors fer qualsevol canvi en les planificacions “per tal d’evitar possibles excessos en els còmputs d’hores de servei”. Aquest és un dels retrets que el personal ha estat fent i que, de fet, es planteja continuar fent amb noves denúncies.

En una directriu enviada als treballadors, la direcció de l’adjudicatària reclama a les “treballadores i els treballadors hauran d’ajustar-se a les planificacions horàries entregades per part de direcció a efectes que tots els treballadors es limitin a fer les hores que tenen estipulades contractualment”. Amb tot, amb els quadrants lliurats per a aquest mes d’abril resultaria, segons fonts properes al personal, que “es continuen excedint les hores i no es respecten els descansos”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending