Salut adquireix noves dosis de vacuna contra la grip per repartir-les entre les farmàcies

Des de l’inici de la campanya i fins aquest dilluns s’han administrat ja 7.946 dosis de les 9.000 que es van adquirir d’entrada

Vacunació de la grip.
Vacunació de la grip. Altaveu

El ministeri de Salut ha comprat 1.100 dosis més de vacunes de la grip que se sumen a les 9.000 que ja s’havien comprat a l’inici de la campanya. Les autoritats sanitàries consideren que amb aquest increment es podrà arribar, d’una banda, a més població de risc i, de l’altra, a persones que no formen part dels grups de risc però que vulguin adquirir la vacuna a la farmàcia.

Des del ministeri de Salut es recomana a les persones que sí que fan part d’un grup prioritari i que vulguin vacunar-se –especialment a les persones majors de 65 anys– que demanin cita el més aviat possible. Els majors de 65 anys no necessiten recepta per poder rebre la vacuna, només han de demanar hora a qualsevol dels centres d’atenció primària. La resta de grups de risc, tot i que la vacuna també se’ls administra gratuïtament, han de demanar primer la recepta al seu metge de capçalera.

Finalment, aquells que no formen part d’un grup de risc però vulguin accedir a la vacuna han de demanar la recepta al seu metge, comprar la dosi a la farmàcia i posteriorment agafar cita prèvia al CAP per a l’administració. Des de l’inici de la campanya i fins dilluns d’aquesta setmana s’han administrat un total de 7.946 vacunes.

Etiquetes

Comentaris

Trending