El personal del transport sanitari posa la proposta de mediació a votació i guanya el ‘no’

Deu treballadors han votat a favor del text que l’empresa i els juristes consideraven adequada i setze professionals més de la concessionària s’hi han mostrat en contra i el procés ara sí que queda tancat

Una ambulància d'ATS pel centre d'Andorra la Vella aquest matí.
Una ambulància d'ATS pel centre d'Andorra la Vella aquest matí. Toni Solanelles

Majoria relativa. El personal del transport sanitari ha rebutjat aquest dijous formalment la proposta d’acord laboral que havien tancat els responsables del procés de mediació. Segons que han indicat fons sindicals, una vegada posada a votació la proposta, que ja tenia el vistiplau de l’empresa, deu treballadors han votat a favor del text que l’empresa i els juristes consideraven adequada i setze professionals més de la concessionària s’hi han mostrat en contra. El procés de mediació ara sí que queda tancat.

Les mateixes fonts han assegurat que el resultat de la votació “deixa retratada l’empresa i els mediadors”. Alhora, han explicat que malgrat que inicialment havien donat per tancat o trencat, perquè ja no queda del tot clar, el procés negociador, finalment el fet que l’empresa anunciés que hi havia treballadors que estaven d’acord amb el plantejament que feien els mediadors, hauria acabat fent que s’hagi portat el text a negociació.

El llit plegable que es fa servir a la Massana.

Relacionat

Els tècnics del transport sanitari donen per trencada la mediació per “irregularitats”

Més enllà de tot plegat, i de veure què passa ara un cop s’ha fet, sempre segons fonts sindicals, una votació entre els treballadors, el que sembla clar és que hi ha moltes divisions. Especialment, sembla clar, entre el personal i els seus representants. Malgrat guanyar el ‘no’, és evident que la situació està molt dividida. I amb les manifestacions a l’Altaveu del secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, fent una crida a reprendre la negociació quan des d’altres sectors del propi sindicat s’havia donat per finalitzat el procés de mediació, també s’evidencia que des dels suports externs dels treballadors tampoc no es va a l’una.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending