Els tècnics del transport sanitari donen per trencada la mediació per “irregularitats”

El degoteig de baixes és constant, ja en són catorze, i la concessionària ha d’acudir a professionals que operen per la matriu a Espanya i que si cal dormen a la base de la Massana en un llit plegable

El llit plegable que es fa servir a la Massana.
El llit plegable que es fa servir a la Massana.

Els tècnics del transport sanitari donen per trencat i tancat el procés de mediació després que els mediadors els fessin arribar una proposta que, asseguren, conté “irregularitats” i és innegociable. Els representants dels treballadors han fet arribar una nota de resposta a dita oferta en què, entre altres coses, es ressalta el fet que el degoteig de baixes a l’empresa no s’atura. I s’informa que són catorze les sortides, un volum de renúncies al lloc de treball que no es donava des del 2007, afirmen.

La situació és tan dramàtica en aquest sentit que segons fonts properes als treballadors, per poder cobrir el mínim dels mínims, la concessionària tiba de joves sanitaris procedents de la matriu espanyola que, si cal, dormen en llits plegables a la base de la Massana, que aquest estiu hauria d’estar, per contracte, plenament operativa però que només ho està a dies, en funció de si hi ha personal disponible o no. L’altre base d’estiu, per dir-ho així, la de Ransol, ni tan sols s’ha posat en funcionament.

Tot plegat porta els tècnics a considerar que s’està davant un incompliment flagrant del contracte pel qual, d’una vegada per sempre, o bé el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) o bé el ministeri de Salut haurien d’agafar el toro per les banyes i rescindir l’acord. De fet, aquesta demanda també la van fer la setmana passada els representants de les diverses formacions a l’oposició parlamentària.

PER SOTA DE LA LLEI

En tot cas, els tècnics sanitaris, després d’un mes de contactes, ja han donat per amortitzada la mediació. “En la proposta existeixen diferents irregularitats, inclús per sota de la llei laboral, que en impedeixen posar a votació l’esmentat document”, afirmen els representants laborals en una comunicació enviada als mediadors en resposta a l’oferiment per escrit que aquests van fer arribar fa menys d’una setmana.

“En la proposta existeixen diferents irregularitats, inclús per sota de la llei laboral, que en impedeixen posar a votació l’esmentat document”

A aquest fet, “s’afegeix que se’ns ha comunicat que no hi ha marge de negociació del document i, per tant, no tenen cabuda cap de les nostres propostes presentades en la contraoferta. A més, en el mes de transcurs de mediació, no hi hagut cap canvi en la dinàmica en la relació empresa-treballador”. Es torna a recordar que “hi ha un document de subrogació firmat tant pel treballador com la mateixa empresa –un document oficial en que l’empresa es compromet a respectar les condicions laborals adquirides amb l’anterior empresa- i que no s’està respectant des del passant mes de maig, sense previ avís ni explicació”.

En aquest sentit, en la comunicació es recorda que el fet de no respectar allò pactat contravé l’establert en la llei. Com s’ha dit, en la comunicació es posa de relleu també que “des dels treballadors sempre s’ha estat a disposició de l’empresa i col·laborant per facilitar tot el necessari pel bon funcionament del servei”, però que “des del passat mes de maig hi ha hagut 14 baixes voluntàries de treballadors. Un fet inèdit des del 2007, quan es va fer una reestructuració del sistema sanitari a nivell de país, i que està produint actualment una situació crítica i tensa en el transport sanitari assistit no medicalitzat”.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending