La pandèmia es cobra una altra víctima entre els pacients hospitalitzats

Mor un home de més 80 anys ingressat a la planta Covid del Nostra Senyora de Meritxell i les defuncions des del març ja s’enfilen fins a les 71

Façana de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Façana de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell. Toni Solanelles

Ja són 71 les defuncions relacionades amb la pandèmia. A primera hora d’aquest matí ha mort a l’hospital un altre dels pacients que hi havia ingressats a la planta Covid. Es tracta d’un home de més de 80 anys que feia alguns dies que estava hospitalitzat. En menys de 24 hores hi ha hagut dues noves defuncions vinculades al coronavirus. Totes dues de contagiats que romanien al centre hospitalari, un a l’UCI i aquest darrer a la planta ordinària destinada als afectats pel virus.

El ritme que està experimentant la mortalitat aquesta segona onada comença a ser preocupant. Des de l’inici del rebrot han mort ja divuit persones, i això que durant tot l’estiu la Covid sembla que ‘collava’ menys. La dada de la letalitat, encara que científicament el Govern digui que és la bona, també és molt relativa. Es diu que a la primera onada va ser molt més alta que aquesta. Però llavors, en donar aquesta xifra, se n’oblida una altra que es pregona constantment: el nombre de proves que es fan.

Façana de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Relacionat

Un padrí de 83 anys es converteix en la víctima mortal número 70 del coronavirus a Andorra

Si la letalitat va ser tant alta en l’esclat inicial de la pandèmia és degut a les poques proves de detecció de la malaltia que es van fer comparat amb aquesta segona onada. Com més analítiques es fan, més possibilitat de detectar positius. Però també negatius. El que és evident és que en vuit dies han mort deu persones. I tres d’elles de seixanta anys o menys.

Comentaris (1)

Trending