Un padrí de 83 anys es converteix en la víctima mortal número 70 del coronavirus a Andorra

L’home es trobava ingressat a l’UCI de l’hospital i no ha pogut superar la malaltia, que aquesta setmana s’ha cobrat la vida de fins a nou persones

Façana de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Façana de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell. Altaveu

El coronavirus s’ha cobrat una altra víctima a Andorra. Un dels nou pacients que es trobava ingressat a la unitat de cures intensives de l’hospital de Meritxell ha perdut la vida aquest diumenge. Es tracta d’un padrí de 83 anys, que es trobava amb ventilació mecànica però que no ha pogut superar els estralls que provoca la Covid-19. És la defunció número 70 provocada per la pandèmia al Principat.

La darrera setmana ha estat especialment cruenta pel que fa al nombre de morts registrades al país vinculades a contagis amb el coronavirus, amb, per ara, un total de nou. La darrera ha tingut lloc en les últimes hores. Es tracta d’un padrí de 83 anys que feia dies que es trobava a l’UCI i intubat. L’home serà incinerat aquest dilluns.

És, evidentment, la pitjor notícia d’una actualització de dades fetes des del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) que evidencia que la pressió sobre el sistema continua en alça. A l’hospital de Meritxell el nombre de persones ingressades s’ha tornat a incrementar. Ja són 41, dues més que dissabte.

D’elles, 33 es troben a planta (tres més que fa 24 hores). La resta, vuit, continuen a l’UCI i, d’elles, set ho fan sota ventilació mecànica.

També es manté alta la pressió al centre sociosanitari el Cedre, on dissabte es van detectar cinc nous positius, tots ells, per ara, asimptomàtics. La planta medicalitzada continua al límit de la seva capacitat, amb 25 padrins atesos.

Etiquetes

Comentaris

Trending