Un nou cas eleva a set els positius per coronavirus

Cap d'ells està hospitalitzat i s'han fet més de 60 proves TMA que han estat negatives

Comentaris

Eric Jover durant la roda de premsa d'aquest dimecres.
Eric Jover durant la roda de premsa d'aquest dimecres. SFGA

El ministre portaveu, Eric Jover, ha anunciat aquest dimecres que hi ha nou cas de Covid-19. Es tracta d'una persona asimptomàtica vinculada al rebrot que va tenir lloc en una obra d'Escaldes-Engordany. Cap dels set casos està hospitalitzat.

 

Jover ha afegit que la persona asimptomàtica ha estat detectada gràcies a l'estudi que s'ha fet dels contactes amb els positius d'una obra. En total, pel moment, s'han efectuat 60 proves TMA i totes elles amb un resultat negatiu. El ministre ha indicat que es tracta d'uns brots força restringits i que s'han pogut traçar d'una manera adequada. Es continuaran realitzaran proves a les llistes de contactes per ser els mes rigorosos possibles, segons ha subratllat Jover.

Al matex temps, es reforçarà la informació a les fronteres per explicar que és obligatori l'ús de la mascareta i que cal respectar les mesures de  distanciament. En relació a les sancions, ha comentat que no només la policia podrà fer-ho, sinó que també tindran aquesta potestat els inspectors del ministeri de Salut. Si la sanció és per a un turista, se li aplicarà el mateix "procés sancionador", tot i que no haurà de fer front al pagament al moment. 

 "El Govern continua treballant en el pla per reforçar els processos de cribratge" per tal de detectar més ràpidament nous contagis i així "evitar possibles rebrots". D'aquesta manera, ha confirmat que la coordinació amb les administracions situades més enllà de les fronteres andorranes segueix activa, de la mateixa manera que es va fer durant la primera fase de la pandèmia. A més a més, aquest divendres es posarà en marxa un stop-lab a la caserna de bombers de Santa Coloma. "Aquest serà un element dinàmic en funció de l'evolució de la situació, ha dit Jover.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending