Interior i l’oficina Covid faran un seguiment als assistents a la ‘rave’ de Llinars

L’administració catalana facilitarà a l’andorrana les identitats de les persones del país que va identificar en la trobada il·legal que hi va haver en una nau abandonada al Vallès

El tot-terreny granat i, a l'esquerra, el vehicle fosc, tots dos matriculats al Principat, quan els mossos van encerclar la nau on es feia la festa.
El tot-terreny granat i, a l'esquerra, el vehicle fosc, tots dos matriculats al Principat, quan els mossos van encerclar la nau on es feia la festa.

El ministeri d’Interior i l’oficina Covid dependent del departament de Salut faran el seguiment pertinent dels assistents del país a la festa ‘rave’ que iniciada durant el Cap d’Any a Llinars del Vallès, a prop de Granollers, no es va desmantellar fins pràcticament dos dies després. Oficialment, es va obrir expedient a tres nacionals andorrans d’entre els més de dos-cents participants a la trobada. No obstant això, no es descarta que hi haguessin altres residents entre els assistents.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat que aquest mateix dilluns estava previst que l’administració catalana facilitessin als seus homòlegs andorrans les identitats de les persones controlades a la ‘rave’ i vinculades amb el Principat. Fonts dels mossos encara avui han assegurat que de nacionals andorrans només n’hi havia tres, però també han reconegut que la relació de participants la van fer tenint en compte les nacionalitats i no pas els llocs de residència.

Així les coses, no es descarta que hi hagués algun assistent més vinculat amb el Principat atès que com a mínim eren dos els vehicles amb plaques de matrícula andorrana que estaven estacionats en les immediacions de la nau abandonada on es va fer la festa quan aquesta va ser finalment desmantellada. En tractar-se, la comesa pels ciutadans andorrans, a priori, d’una falta administrativa, no hi havia cap obligació de comunicació d’informació. Si hi acaba sent seria per una qüestió de cooperació policial i control sanitari.

Un mosso a tocar de dos cotxes andorrans (el de color granat i el fosc).

Relacionat

Tres andorrans denunciats a la ‘rave’ il·legal de Llinars del Vallès

En aquest sentit, Martínez Benazet ha assegurat que l’oficina Covid adoptarà, amb el suport d’Interior, “les mesures adequades” i es faran els controls pertinents a partir dels protocols adients per a l’ocasió. Des del punt de vista català i administratiu, els identificats i denunciats poden haver d’afrontar multes de fins a 3.000 euros. Els dos detinguts que hi va haver, com a responsables de l’organització de la festa il·legal, han quedat en llibertat aquest dilluns.

El jutjat d'instrucció 1 de Granollers ha rebut avui dos detinguts. La magistrada ha acordat per a tots dos la llibertat provisional amb compareixences periòdiques en el jutjat. Els detinguts han contestat només a preguntes dels seus advocats. La causa està oberta pels delictes de resistència i desobediència. 

Comentaris (3)

Trending