Tres andorrans denunciats a la ‘rave’ il·legal de Llinars del Vallès

Els Mossos els han identificat durant el desallotjament de la festa, iniciada la nit de Cap d’Any, i s’arrisquen a una sanció de fins a 3.000 euros

Un mosso a tocar de dos cotxes andorrans (el de color granat i el fosc).
Un mosso a tocar de dos cotxes andorrans (el de color granat i el fosc).

Els Mossos d’Esquadra han denunciat tres ciutadans andorrans per la seva participació en la ‘rave’ il·legal que s’ha celebrat des de la nit de Cap d’Any a una nau industrial de Llinars del Vallès. Així ho ha explicat el  conseller d’Interior, Miquel Sàmper, durant la compareixença per fer balanç de l’actuació del cos d’ordre català per desallotjar l’espai. Tots tres, igual que la resta d’identificats, s’exposen ara a una sanció per incomplir les mesures adoptades per intentar frenar l’expansió del coronavirus.

La festa il·legal va començar la nit de Cap d’Any i s’ha allargat fins aquest dissabte al matí, en mig de la polèmica pel retard en la decisió de posar fi a la celebració. Finalment, ha estat aquest matí quan s’ha activat el dispositiu per fer sortir les persones que encara hi quedaven, procedint, segons el conseller, a identificar a tothom.

Dos cotxes andorrans a l'aparcament de la nau on s'ha celebrat la 'rave'.
Dos cotxes andorrans a l'aparcament de la nau on s'ha celebrat la 'rave'.

En total, s’han aixecat, segons ha indicat Sàmper, 215 actes de denúncia. 100 a ciutadans amb passaport espanyol, 35 a francesos i 10 a italians. La resta, d’altres nacionalitats, entre els quals tres andorrans. Ara s’obrirà el procediment sancionador que pot acabar amb una multa de fins a 3.000 euros, segons ha informat el director general dels Mossos, Pere Ferrer. Algunes fonts han indicat que la majoria de les persones que es trobaven encara a l’interior estaven borratxos i, en alguns casos, també sota els efectes del consum de drogues.

A banda, cal tenir en compte que inicialment, la festa tenia un nombre molt més elevat d’assistents que no pas els 215 controlats aquest dissabte. Molts altres havien marxat abans, en molts casos camp a través. També s’ha remarcat que l’espai es trobaven en condicions de seguretat molt dolentes. Els Mossos han detingut dues persones com a organitzadors de l’esdeveniment i n’investiguen cinc més. El major del cos, Josep Lluís Trapero, no ha dubtat a titllar “de colla d’irresponsables” els assistents.

 
EquwxneXEAUViYP
Els mossos controlen alguns dels participants a l'interior de la nau.

Etiquetes

Comentaris (26)

Trending