Les infeccions continuen a la baixa mentre el ‘virus escolar’ se centra al col·legi Janer

Tot i que sol ser habitual que els diumenges es notifiquin menys casos, aquesta setmana tan sols s’han notificat 24 nous casos; mentrestant, puja el nombre d’aules confinades, moltes d’elles al centre confessional

Un vehicle del SUM a la porta del centre de vacunació, ara sense activitat.
Un vehicle del SUM a la porta del centre de vacunació, ara sense activitat. Toni Solanelles

Els contagis per Covid continuen a la baixa malgrat que la pressió hospitalària es manté i també hi ha un petit increment d’aules que cal aïllar. Moltes de les classes que s’han hagut de confinar les darreres hores s’han de secundària i del col·legi Janer. D’infeccions, les últimes hores només se n’han notificat 24, una de les xifres més baixes dels darrers mesos, tot i que també és habitual que en diumenge es diagnostiquin menys casos nous.

La xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 12.829 persones i es registren un total de 12.239 altes. Per tant, són 24 contagis nous i 34 recuperacions més, la qual cosa fa un saldo positiu d’altes de 12, que comporta reduir, per tant, el nombre de malalts actius fins a 467. La xifra de defuncions, sortosament, es manté en 123.

La pressió hospitalària continua igual, amb 14 persones ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i 10 a l’UCI –7 de les quals requereixen ventilació mecànica. La planta Covid que es podria arribar a habilitar al Cedre es manté sense activar, perquè logísticament, per dir-ho d’alguna manera, no surt a compte

Durant la jornada d’ahir es van administrar 1.152 dosis. Des de l’inici de la campanya de vacunació ja s’han administrat 26.414 dosis. Ara mateix, la inoculació es troba aturada. Ja s’havia anunciat que es faria una vacunació intensiva fins aquest diumenge. Els properes dies, i en vista a final de setmana, es podrien programar unes quantes vacunacions més.

Finalment, pel que fa a la població escolar, hi ha 22 aules sota vigilància activa –9 total i 13 parcial– i hi ha 5 aules sota vigilància passiva. Són quatre aules aïllades més de manera total (s’aïllen, en principi, només aquells alumnes que no han passat la malaltia). Segons fonts educatives, hi hauria cinc classes de secundària del col·legi Janer amb afectacions per culpa del coronavirus. Seria el centre amb més impacte, actualment.

Comentaris (1)

Trending