L’hospital aïlla una ala de la tercera planta en detectar-hi dos pacients amb Covid

Cap dels professionals sanitaris que treballa en aquest departament, que té ingressats per diverses patologies i especialitats, ha donat positiu

El primer pacient andorrà de Covid-19 va estar ingressat una setmana a la planta específica del centre hospitalari.
El primer pacient andorrà de Covid-19 va estar ingressat una setmana a la planta específica del centre hospitalari. Toni Solanelles

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha hagut d’activar els protocols de seguretat i aïllar una ala de la tercera planta de l’hospital després que s’hagin detectat dos pacients contagiats de Covid. És la tercera vegada des de l’inici de la pandèmia que s’ha d’adoptar una mesura d’aquestes característiques, en totes les ocasions en aquesta segona onada.

El protocol es va posar en marxa aquest dilluns al migdia quan un dels pacients de l’esmentada ala va mostrar símptomes compatibles amb el virus. Se li va fer la prova corresponent i va donar positiu. Seguint l’establert en el full de ruta per aquestes ocasions, es va procedir a cribrar tots els malalts de la planta, un total de setze, i els professionals sanitaris que hi presenten atenció. Una altra de les persones hospitalitzades va donar positiu mentre que la resta, inclosos els sanitaris, van donar negatiu al test.

Els dos pacients infectats de Covid han estat traslladats a la planta corresponent, per seguir l’atenció específica alhora que se’ls atén també de la dolença específica que presentessin inicialment. En aquesta ala hospitalària hi ha pacients ingressats de diverses patologies i especialitats. Les famílies de tots els hospitalitzats han estat degudament informades i segons que ha comunicat el SAAS, l’ala en qüestió ha quedat tancada i aïllada per fer el seguiment dels pacients. Hores d’ara es desconeix l’origen del brot.

Comentaris

Trending