El Govern català anuncia el confinament perimetral del Segrià

A causa dels brots de coronavirus apareguts durant els darrers dies es permet només la mobilitat laboral

Reunió del Procicat on s'ha decidit el confinament del Segrià.
Reunió del Procicat on s'ha decidit el confinament del Segrià. GENCAT

El Govern català ha decidit confinar la comarca del Segrià per l'augment de casos de Covid-19. Ho ha anunciat en roda de premsa el president de la Generalitat, Quim Torra, que ha reconegut que es tracta d'"una decisió difícil. Avui fem un pas enrere per protegir-nos i controlar el rebrot", ha assegurat, que ha explicat que s'ha autoritzat els Mossos d'Esquadra i els cossos de policia local per multar "si cal" si s'incompleix el confinament, que entrarà en vigor a les 12 hores d'aquest mateix dissabte.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha detallat que fins a les 16 hores, però, es permetrà l'entrada a residents al Segrià, però que a partir de llavors quedarà prohibida la circulació, excepte per a treballadors que s'hagin de desplaçar. La mesura és similar a la que va aplicar la Generalitat a la Conca d'Òdena a l'inici de la pandèmia a Catalunya. La Generalitat demana a la població limitar la mobilitat al mínim imprescindible. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat també que limiten les reunions aun màxim de 10 persones en l'àmbit públic i privat, com ja es va fer en la fase 1 de la desescalada.

Un dels espais crítics durant la pandèmcia han estat les residències. La consellera de Salut ha explicat que imposen restriccions als centres amb persones grans. A les residències hi haurà grups estables amb professionals assignats perquè no hi hagi aïllament a les habitacions. S'eliminen també les visites amb la familia, tot i que el departament assegura que no vol que es talli la comunicació amb els familiars. Queden també tancats els centres de dia.

Etiquetes

Comentaris

Trending