Fins a 120 projectes per buscar una vacuna contra el coronavirus

Els projectes més avançats són els de la Universitat d’Oxford, tres impulsats a la Xina i el que coordinen conjuntament BioNTech i Pfizer

Comentaris

La vacuna del coronavirus centra ara molts esforços internacionals.
La vacuna del coronavirus centra ara molts esforços internacionals.

HI ha moltes incerteses obertes encara amb el coronavirus. Però sí que hi ha un fet que gairebé discuteix: la millor solució possible és trobar una vacuna. I per això s’està buscant a marxes forçades. Segons l’Escola d’Higiene i Medicina Tropical de Londres, actualment hi ha fins a 120 projectes en marxa a tot el món, dels quals una desena han començat a ser provades en grups de voluntaris.

És evident que trobar una vacuna s’ha convertit ara en una de les grans obsessions de la comunitat científica. I també, no es pot negar, de l’econòmica. Primer, perquè serà l’element que permetria reactivar amb tota normalitat la vida social, econòmica i financera mundial. Segon, perquè, tampoc es pot obviar, qui la trobi aconseguirà, de ben segur, importants rendiments. No és d’estranyar, doncs, que els grups centrats a la seva recerca siguin tan nombrosos. Fins a 120.

Alguns d’aquests projectes estan ja molt avançats. De fet, deu d’ells ja estan a la fase d’assaigs amb persones. És a dir, ja tenen un medicament concret en el qual es confia que pugui funcionar i, ara, toca comprovar si aquesta sensació és real o no.

Entre els projectes més avançats es trobaria, segons ha publicat aquest dilluns La Vanguardia, el que ha impulsat la Universitat d’Oxford, que hauria superat amb bons resultats la fase de proves en animals. Així, hauria aconseguit immunitzar amb èxit 6.000 macacos. En aquest sentit, ha ajudat el fet que s’hagi basat en una vacuna ja existent, creada per al coronavirus del MERS.

Lògicament, un dels països que més esforços han dedicat en la recerca del medicament és la Xina, punt d’origen, almenys oficialment, de la pandèmia. Fins a tres companyies de biotecnologia o institucions acadèmiques han avançat en els seus respectius projectes, igual que el que porten conjuntament l’alemanya BioNTech i l’estadounidenca Pfizer.

Normalment, el procés per validar una vacuna és llarg. De fet, en circumstàncies normals no seria fins a l’any vinent que es podria tenir, però hi ha veus que entenen que la situació actual justifica intentar escurçar els terminis sempre dins la necessitat de garantir al producte la seguretat necessària.

Etiquetes

Comentaris

Trending