Expectació per veure si el cap de Salut Mental acaba esquitxat per la gestió de la pandèmia a Madrid

La Justícia espanyola ha reobert la causa per les morts d’usuaris de quatre residències de Leganés durant la primera onada de la Covid, quan Carlos Mur de Viu era un dels principals gestors sociosanitaris del govern autonòmic madrileny

Carlos Mur de Viu.
Carlos Mur de Viu. ARXIU

Hi ha expectació al Principat per veure si, finalment, la gestió de la primera onada de la pandèmia a Madrid, especialment en els centres sociosanitaris, acaba esquitxat el recentment designat cap del servei de Salut Mental del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), el doctor Carlos Mur de Viu. Aquest psiquiatra era un dels principals gestors d’equipaments sociosanitaris de la comunitat madrilenya i just per alguna de les instruccions donades ja havia estat en l’ull de l’huracà i va deixar el càrrec que ostentava.

L’expectació ve donada pel fet que l’Audiència Provincial de Madrid ha decidit reobrir la causa -i, per tant, la investigació- en relació amb les defuncions d’usuaris de quatre residències de Leganés. Mur de Viu havia estat durant molts anys dirigint l’hospital universitari d’aquella ciutat metropolitana madrilenya. Però no seria aquest el ‘problema’. Allò que pot arribar a esquitxar l’ara cap de Salut Mental del Principat és la derivació de malalts Covid de les residències als hospitals.

Carlos Mur de Víu.

Relacionat

El SAAS completa el fitxatge de Carlos Mur de Víu com a cap de Salut Mental

Caldrà veure què diuen els directors de les residències implicades en la causa promoguda per les famílies dels difunts. I fins on poden implicar superiors o càrrecs institucionals. És en aquest punt que hi podria haver repercussions per a Mur de Viu, que tindria responsabilitats en els protocols de derivacions sociosanitàries. El psiquiatra ja ha arribat al Principat amb no gaire bon peu per la forma d’aterrar -amb un lloc fet a mida encara que s’hagi maquillat amb concursos i processos de selecció interns- i, justament, la controvertida sortida que va tenir a Madrid fa que se’l miri en lupa.

Carlos Viu de Mur, vinculat al Partit Popular (PP) espanyol era un càrrec de confiança de la presidenta regional madrilenya, Isabel Ayuso, que va dur a terme, especialment durant les primeres onades de la pandèmia, una gestió sanitària que ha estat molt qüestionada. De fet, la sortida de càrrecs com Mur de Viu van contribuir a calmar al seu dia els ànims i a permetre la continuïtat d’Ayuso.

Comentaris (2)

Trending