Diverses empreses estan a l’expectativa pel positiu de coronavirus en una obra d’Escàs

Salut ha aïllat diferents operaris que haurien estat en contacte amb el paleta del qual aquest divendres es va confirmar el contagi

Un paleta treballant en una obra.
Un paleta treballant en una obra. ARXIU

Diverses empreses de sectors afins o complementaris a la construcció, a banda de la pròpia constructora, estan a l’expectativa arran del cas positiu de coronavirus que es va confirmar aquest divendres entre un dels paletes que treballaven en una obra al poble d’Escàs, a la Massana. Arran de l’estudi epidemiològic, Salut va comunicar a d’altres treballadors que calia que  de manera preventiva s’aïllessin i se sotmetessin a les proves de detecció ràpida.

Segons ha pogut saber l’Altaveu, entre les persones que haurien estat en contacte amb l’obrer i que Salut hauria aïllat hi ha treballadors de diferents empreses que participen en els treballs vinculats a l’obra. Algunes d’aquestes empreses ja han fet saber que en el cas que l’operari que preventivament ha estat confinat donés també positiu caldria que la cadena s’ampliés més en funció de l’extensió dels contactes.

Treball en una obra.

Relacionat

Preocupació entre operaris d’una obra d’Escàs per un positiu de Covid

El cas d’aquest obrer de la construcció és un dels dos positius notificats per Salut aquest divendres i que no tenia relació amb persones ja aïllades amb anterioritat per tenir vinculació amb alguns dels focus ja prèviament detectats, i especialment en relació amb l’obra de rehabilitació d’un hotel a Escaldes d’on parteixen la immensa majoria dels més de quaranta casos actius que actualment hi ha al Principat.

Quan aquest divendres es va confirmar el positiu del paleta d’Escàs, feia un parell de dies que havia abandonat l’obra justament per no trobar-se bé. Els símptomes que presentava ja eren compatibles amb la Covid i, a més, segons les fonts consultades, un familiar de l’home ja havia estat malalta prèviament per culpa del mateix virus. La discreció amb què es va voler portar tot per part dels responsables de l’obra va molestar altres professionals implicats pel risc en què se’ls podia fer incórrer.

Comentaris (3)

Trending