Destitució fulminant del director de l’UTE del transport sanitari per parar una trampa al personal

Els treballadors estudien accions penals contra el també accionista d’Ambulàncies Valira alhora que esperen que el fet que hagi quedat apartat del dia a dia faciliti un normal funcionament de la concessionària del servei

Una de les ambulàncies d'Andorrana de Transport Sanitari.
Una de les ambulàncies d'Andorrana de Transport Sanitari. Toni Solanelles

El director d’Andorrana de Transport Sanitari, que és la denominació oficial de l’UTE que gestiona l’esmentat servei, ha estat destituït de manera fulminant. David Montero hauria caigut en la seva pròpia trampa malgrat que pretenia parar-la als tècnics sanitaris, almenys a alguns d’ells, per continuar alimentant un clima enrarit que en molts moments s’ha viscut en la concessionària del servei.

El fins fa poc director de l’UTE, que alhora és accionista minoritari d’Ambulàncies Valira i, per tant, va venir a ser al seu dia l’home de palla d’Ambulàncies Egara per garantir el seu aterratge al Principat, va muntar a principi d’any un parany als treballadors. Segons que haurien demostrat posteriorment les càmeres de les cotxeres -i aquí rau l’essència de la destitució fulminant-, Montero hauria retirat material “imprescindible” d’almenys una de les ambulàncies de l’empresa per, posteriorment, fer una comunicació interna denunciant la falta de dit material i, en conseqüència, generant dubtes sobre tots els treballadors o, almenys, bona part d’ells. De fet, hauria enviat alguna comunicació acusant directament a alguns dels tècnics que havien usat el vehicle en qüestió durant unes hores.

El càrrec despatxat va denunciar la ‘desaparició’ de material d’un ambulància i va acusar alguns dels treballadors i posteriorment es va poder comprovar que l’havia retirat ell expressament per poder caldejar l’ambient

Els tècnics i altres operaris de la concessionària sempre van tenir clar que no hi havia ningú entre ells que hagués fet desaparèixer el material essencial que necessitaven les ambulàncies. I una vegada es va descobrir què havia passat, més enllà de la decisió empresarial, també els treballadors, a través del sindicat que els representa, haurien exigit que el fins llavors director d’operacions d’Andorrana de Transport Sanitari quedés al marge de qualsevol actuació més si es volia reconduir la situació.

De fet, des de fins i tot abans de la posada en marxa del servei assumit per l’esmentada concessionària, els representants dels treballadors han tingut dubtes del paper que estava jugant Montero, amb passat laboral en altres empreses del sector al Principat, justament, com a tècnic de transport sanitari. Ara, han assegurat les fonts consultades, és una bona ocasió per poder constatar si les disfuncions hagudes són producte d’un tarannà global de l’empresa o si, per contra, l’escull veritable era únicament Montero.

Sia com vulgui, el que està clar és que l’adjudicatària del transport sanitari ha situat una altra persona al capdavant de la direcció (Micaela Orrutia) que exercirà com a única interlocutora davant els sanitaris i personal divers que composa la concessionària. Cosa diferent és saber qui representarà la firma en les trobades de seguiment que de forma periòdica s’han de fer amb el SAAS i, si escau, amb el ministeri de Salut. L’UTE estaria ara mateix en un període de reestructuració.

Més enllà d’això, els treballadors estan estudiant si és possible iniciar accions penals contra David Montero pel seu comportament indegut i per les acusacions que a partir de la seva pròpia actitud i actuació com a mínim anòmala va deixar anar per escrit, sembrant els dubtes sobre la rectitud i la professionalitat dels treballadors de l’empresa.

Comentaris (6)

Trending