Crida sindical a reprendre la negociació i salvar el transport sanitari

Ubach defensa la tasca de mediació, demana a totes les parts respectar la confidencialitat i polir els serrells de la proposta que hi ha sobre la taula i exigeix a inspecció de Treball que resolgui les denúncies presentades pels treballadors per saber si s’estan cometent il·legalitats o no

Gabriel Ubach en una imatge d'arxiu.
Gabriel Ubach en una imatge d'arxiu. Toni Solanelles

El xafarranxo de combat en què s’ha convertit l’afer del transport sanitari viu un nou capítol. En una mena de desautorització al màxim representant de la branca sanitària, Joan Torra, el secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USd’A), Gabriel Ubach, fa una crida a “desactivar tots els comentaris que s’estan fent d’una banda i l’altra”, ha reclamat que es respecti la confidencialitat que totes les parts es van comprometre a acceptar i defensa “que es pugui reprendre la negociació i es pugui tancar un acord en les millors condicions possibles”.

Ubach ha fet una defensa a ultrança de la feina feta per l’equip de mediadors. “Se l’ha de felicitar. Han fet una molt bona feina i s’estan deixant la pell perquè tot plegat arribi a bon terme.” En aquest marc, el màxim dirigent sindical, que també ha participat en algunes de les reunions, ha demanat respectar la confidencialitat que es va signar i ha exigit a totes les parts, començant per al seu company Joan Torra i a la delegada del personal de “prescindir de les males relacions” i “deixar de marejar la perdiu. Al final, tots plegats no ens podrem ni mirar a la cara”.

Ambulàncies de la concessionària en les immediacions de l'hospital.

Relacionat

La concessionària del transport sanitari assegura que accepta la majoria de demandes del personal

Ha reconegut que hores d’ara la negociació està aturada per la posició mantinguda pels màxims representants sindicals i de personal en la negociació, però creu que aquesta posició d’extrem es pot salvar i “s’han de polir els serrells” de la proposta que han fet els mediadors per poder arribar a un acord que “beneficiï totes les parts”. En aquest sentit, Ubach ha indicat que la situació actual “no és culpa de la concessionària sinó de la gestió que va fer el SAAS al seu moment” i ha reclamat als treballadors poder disposar de “màxima cordialitat amb l’empresa”.

El secretari general de l’USdA ha deixat clar que “si hi hagués punts en la proposta que no són legals, no es podrà avançar, perquè tot acord o negociació que es basi en il·legalitats no són acceptables”. Ara bé, aquells punts que des del personal, o des del gros del personal com a mínim, es consideren il·legals, “des del ministeri i des del SAAS se’ns diuen que són interpretables, que són objecte d’interpretació”. I aquí ha recordat que els treballadors han presentat a inspecció de Treball fins a disset denúncies.

El llit plegable que es fa servir a la Massana.

Relacionat

Els tècnics del transport sanitari donen per trencada la mediació per “irregularitats”

En aquest estadi, Ubach reclama al departament de Treball que es posicioni i que dirimeixi si les il·legalitats denunciades ho són o no. I així poder avançar. Però, per ara, “no tenim resposta de ningú. I això fa que s’enrareixi encara més l’ambient”. I el representant sindical té clar que o bé és inspecció de Treball o bé finalment la Justícia qui haurà de dirimir si s’ha vulnerat la legislació laboral. Però això, ara, manté Ubach, no pot encallar totalment la negociació.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending