La CASS ja només cobreix un 33% del cost dels actes hospitalaris no urgents sense via preferent

El mateix percentatge de cobertura, arran de l’entrada en vigor de la Llei del pressupost i les modificacions legals que en ell es contenen, tenen els actes sanitaris derivats de la maternitat

Rètol de la CASS a la façana de la parapública.
Rètol de la CASS a la façana de la parapública. Toni Solanelles

Si no es va per la via preferent i s’acudeix a l’hospital per qualsevol atenció que no sigui considerada urgent ja només té una cobertura pública del 33%. És a dir, la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) ja no cobreix el 90% com fins ara sinó que només reemborsa una tercera part el cost de l’acte hospitalari que s’hagi fet.

El mateix percentatge de cobertura, arran de l’entrada en vigor de la Llei del pressupost i les modificacions legals que en ell es contenen, tenen els actes sanitaris derivats de la maternitat. En aquest cas es cobria fins al 66% del cost de l’acte. Els reemborsaments són vigents des de dimarts, la data des què és vigent la previsió pressupostària.

Una imatge de la sessió del Consell General que va aprovar el pressupost.

Relacionat

La Llei del pressupost entra en vigor aquest dimarts amb canvis a la CASS, el SAAS i l'ITP

L’esmentada llei incorpora diverses disposicions que comporten canvis a moltes d’altres normatives legals. En aquest cas, la majoria parlamentària ha volgut penalitzar una mica més aquelles persones que no acudeixin a la via preferent. Durant el tràmit d’esmena es va solucionar el fet que els actes hospitalaris urgents quedessin al marge de la reducció del reemborsament. Inicialment, el plantejament era que també l’atenció urgent tingués penalització, una situació que esdevenia tot un contrasentit.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending