La CASS considera que les visites telemàtiques han de ser més barates que les presencials

El consell d'administració de la parapública es mostra favorable al Decret de reproducció assistida de Govern però demana prendre les mesures necessàries abans de la seva aprovació per assegurar que s’ajusta estrictament a la legalitat en relació a tots els casos que regula

Una anterior reunió del consell d'administració de la CASS.
Una anterior reunió del consell d'administració de la CASS. ALTAVEU MÈDIA

El consell d'administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) considera que el cost de les visites telemàtiques no pot ser el mateix que el de les presencials i proposa que sigui el 60% de la tarifa actual de la visita presencial que està en 24,38 euros pel generalista i 29,96 per l'especialista.
 

La CASS detalla en un comunicat que en la darrera reunió del consell d'administració es van valorar els decrets presentats pel ministeri de Salut i relatius, a banda de les visites telemàtiques, a la logopèdia i reeducació visual i a la reproducció assistida.

Respecte la proposta de Decret de logopèdia i reeducació visual, el consell es posiciona desfavorablement en el punt de la inclusió dels metges d’atenció primària com a prescriptors de la reeducació visual ja que no són experts en una disciplina científica tan específica que requereix de l’atenció i tractament d’un especialista en la patologia citada. El conseller Jacint Risco va manifestar l’existència de conflicte d’interessos i es va abstindre  participar en la deliberació i votació del mencionat assumpte.

En relació a la proposta de Decret de reproducció assistida s’ha informat favorablement en relació al fons tot i suggerir, donada la complexitat i sensibilitat de la matèria, prendre les mesures necessàries abans de la seva aprovació per assegurar que el decret s’ajusta estrictament a la legalitat enrelació a tots els casos que regula.

El ministre portaveu, Eric Jover ha recordat que els informes de la CASS no són vinculants i que els decrets s'han d'acabar de confeccionar. També ha subratllat que la cartera de serveis "és un element dinàmic. És jove i hem d'acostumar-nos a anar fent modificacions". La tarifa de les visites virtuals encara no està aprovada i Jover ha insistit que s'ha enviat a la CASS és un esborrany i ara serà el ministre de Salut, Albert Font, qui ha de presentar una proposta a Govern on hi pot incloure la proposta de la parapública.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending