Les anomalies persisteixen i fan posar en dubte la gestió del transport sanitari per part del SAAS

La investigació judicial a Espanya en relació a Ambulàncies Egara, màxima accionista de la concessionària, ha afegit pessimisme entre el personal del servei, que està fent un inventari d’irregularitats per denunciar-les públicament

Una ambulància d'Andorrana de Transport Sanitari.
Una ambulància d'Andorrana de Transport Sanitari. Toni Solanelles

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), responsable últim del transport sanitari ‘delegat’ a Andorrana de Transport Sanitari, la filial al país, en certa manera, d’Ambulàncies Egara -amb la participació accionarialment minoritària d’Ambulàncies Carlemany-, manté un estricte silenci en relació amb les investigacions judicials a què està sotmesa l’empresa catalana a Espanya i tampoc aclareix el munt d’anomalies que el personal continua denunciant.

De fet, segons fonts del sector, mentre la preocupació creix arran dels progressos judicials que hi va havent en l’autoritat judicial espanyola, els professionals del transport sanitari del Principat estan fent un inventari de les irregularitats que es donen al servei des que hi ha la nova concessionària per denunciar-les públicament. Es tractaria, segons les fonts, d’irregularitats laborals que poden tenir (i tenen de fet) impacte en el servei i, per tant, també en els seus usuaris.

Una ambulància d'Egara circulant pel centre d'Andorra la Vella.

Relacionat

La malastrugança del transport sanitari s’allarga

Per exemple, que no es respectin els descansos legalment establerts o que, finalment, es refusin certs serveis perquè els professionals no cobren determinades qüestions, poden comportar situacions desagradables per als usuaris-pacients. O que no es tinguin els equips necessaris i una incubadora portàtil s’hagi de lligar amb corretges dins un vehicle per traslladar un bebè a Barcelona també pot tenir conseqüències.

Una de les ambulàncies d'Andorrana de Transport Sanitari.

Relacionat

Salut admet que “segueix amb atenció” la crisi d’Ambulàncies Egara

En fi, segons els consultats, més enllà dels dubtes en relació amb l’actuació de la concessionària, ara els interrogants ja s’eleven més amunt. I es lamenta la manca d’actuació del SAAS per tal de posar ordre al servei i no evitar posar en risc els professionals i els usuaris. Les fonts consultades admeten que el calendari electoral ajuda a denunciar anomalies però dificulta la presa de decisions de l’administració perquè “difícilment admetrà errors” a tocar de les urnes.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending