Salut admet que “segueix amb atenció” la crisi d’Ambulàncies Egara

L’empresa espanyola és la màxima accionista de la concessionària del transport sanitari al Principat, que tampoc no està exempta de vaivens que el ministeri mira de capejar com pot

Una de les ambulàncies d'Andorrana de Transport Sanitari.
Una de les ambulàncies d'Andorrana de Transport Sanitari. Toni Solanelles

El ministeri de Salut “segueix amb atenció” la crisi judicial en la qual està immersa, aparentment, l’empresa espanyola Ambulàncies Egara. Aquesta societat és la màxima accionista de la concessionària del transport sanitari al Principat, una adjudicatària que no està exempta, ans el contrari, de diferents situacions laborals d’allò més complicades.

De fet, no fa pas massa setmanes va haver de ser destituït de forma fulminant el director de la concessionària, que al seu torn era la cara visible d’Ambulàncies Valira que, no obstant això, també està controlada per Egara. A més, les discrepàncies laborals per diversos motius amb el personal són constants, encara que des de Salut s’intenta minimitzar tot plegat.

La setmana passada transcendia que diverses dependències d’Ambulàncies Egara a Catalunya havien estat escorcollades per agents de la guàrdia civil i els mossos d’esquadra per ordre de l’Audiència nacional espanyola i cercant documental que pugui acreditar que la companyia sanitària s’hauria beneficiat de contractes anòmals o sustentat en suposats tràfics d’influències.

Una ambulància d'Egara circulant pel centre d'Andorra la Vella.

Relacionat

La malastrugança del transport sanitari s’allarga

Aquesta situació va fer agreujar més encara la situació d’incertesa i inseguretat, més enllà d’enuig i malestar, que viuen els professionals d’Andorrana de Transport Sanitari, la filial al Principat de la companyia catalana tot i que sumant en aquest cas Ambulàncies Carlemany. Segons fonts oficials del ministeri de Salut, “pel que fa a la situació d'Ambulàncies Egara a Espanya, el ministeri no es pot pronunciar sobre un cas judicialitzat, i menys de fora del país. Se segueix amb atenció, això sí, tot respectant la presumpció d’innocència”.

Quan a la situació de l’adjudicatària del servei sanitari al Principat, “fa uns dies va haver-hi una reunió entre els ministres en funcions Jordi Gallardo i Albert Font, els treballadors, l'empresa i el SAAS per escoltar els diferents neguits i vetllar perquè es respectin els pactes establerts. Els ministeris s'han ofert per fer de mediadors en cas necessari (de moment no ha calgut) i es seguiran reunint sempre que faci falta”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending