L’UCI de l’hospital torna a rebre pacients amb Covid

Entre els sanitaris del centre hospitalari torna a créixer el neguit i la preocupació davant l’augment de casos de coronavirus

Una sanitària treballant en un box de l'hospital.
Una sanitària treballant en un box de l'hospital. ATV

La unitat de cures intensives (UCI) de l’hospital torna a compta, malauradament, amb pacients contagiats de coronavirus. Les darreres hores almenys una persona afectada de Covid hauria ingressat a l’UCI. Entre els professionals sanitaris del centre de Meritxell es torna a notar la tensió i el neguit pel preocupant ascens de casos de coronavirus també al Principat. Cert és que la major capacitat diagnòstica està comportant la detecció de més casos, molts d’ells lleus, però també queda clar que la situació es comença a agreujar.

Les dades són oficioses. Oficialment, el ministeri de Salut des de divendres no ha comunicat dades i, en principi, no se n’haurien d’oferir fins aquest dilluns. Aquest és un altre dels laments que hi: després de l’aparent gestió transparent de l’epicentre de la pandèmia, hora d’ara la informació sobre el virus és molt menor. També es critica des de l’arena política que alguns dels principals dirigents governamentals estiguin fora del país en ple auge de casos. Perquè la situació és ara, quant a casos oficialment detectats, igual o molt similar que en el moment central de la crisi.

El CAP de la Sardana és un dels dos llocs on ara per ara s'extreuen mostres per a analítiques TMA.

Relacionat

El coronavirus es dispara: 21 positius nous en 48 hores, deu dels quals fora de control fins ara

S’ha dit, però, que ara per ara els quadres de coronavirus estan sent menys greus -també és cert que majoritàriament afecten a persones més joves que no pas del març al maig- i que es detecten més casos perquè es fan moltes més proves gràcies a la capacitat que ofereix el sistema TMA de la farmacèutica Grífols. No obstant això, les darreres hores hauria ingressat almenys una persona persones amb Covid a l’UCI. Fins aquesta nit passada estava a planta però la seva situació hauria empitjorat.

Amb el pas d’aquesta persona de planta a UCI, hospitalitzades fora de la zona de vigilància intensiva hi hauria tres casos, els mateixos que els darrers dies. Però és clar que hi ha un augment de casos que necessiten d’un seguiment hospitalari. Les dades són sempre, s’ha dit, oficioses. Més enllà dels cent casos llargs oficialment actius fins divendres (117 per ser exactes segons les darreres dades aquestes sí oficials), hi hauria almenys un centenar més de persones preventivament aïllades als seus domicilis per haver estat contactes estrets d’alguns positius.

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending