El coronavirus es dispara: 21 positius nous en 48 hores, deu dels quals fora de control fins ara

Els pacients que han estat en contacte amb la infermera del Cedre contagiada han donat ara per ara negatiu

El CAP de la Sardana és un dels dos llocs on ara per ara s'extreuen mostres per a analítiques TMA.
El CAP de la Sardana és un dels dos llocs on ara per ara s'extreuen mostres per a analítiques TMA. Cristian Cortés

El nombre de casos de coronavirus confirmats es torna a disparar al Principat. Si de dilluns a dimecres hi va haver dinous casos nous, de dimecres a divendres han estat ja 21 els nous contagis confirmats. Cert que s’estan fent moltes més proves diagnòstiques, però la situació comença a amoïnar. Sortosament per ara, però, no hi ha cap cas que revesteixi especial gravetat. Hospitalitzades s’hi mantenen les tres persones anunciades dimecres.

Dels 21 nous positius diagnosticats les darreres 48 hores, onze persones ja estaven entre els contactes aïllats d’altres positius. Però deu són casos fins ara fora de control que suposa això una feina ingent per a l’àrea d’epidemiologia, per als rastrejadors del departament de Salut. Segons el Govern, es manté el ritme de dur a terme 400 proves diagnòstiques diàries. El ritme de demanda d’extraccions de mostres per a TMA està sent molt elevada les darreres setmanes.

Imatge d'una de les façanes del Cedre.

Relacionat

Una treballadora del Cedre dóna positiu i Salut activa tots els protocols de seguretat

Entre aquelles persones que ja s’han sotmès a proves de detecció de la Covid les darreres hores hi ha els interns del Cedre, els residents que havien estat en contacte amb la professional sanitària que ahir a la tarda es va confirmar com a positiva. Segons els resultats de les proves, ara per ara tots els pacients cribrats han donat negatiu. Però cal tenir en compte que el virus tarda uns dies en incubar-se i acabar-se mostrant.

Hores d’ara hi ha 117 casos actius, dels quals, com s’ha dit, tres persones resten hospitalitzades mentre que la resta segueixen les directrius mèdiques als seus respectius domicilis, en principi. En global, fins ara, oficialment s’han diagnosticat fins a 1.045 casos positius de Covid al Principat des que es va iniciar la pandèmia. 875 malalts han superat amb èxit el virus mentre que malauradament han mort 53 persones en relació amb el coronavirus.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending