Una treballadora del Cedre dóna positiu i Salut activa tots els protocols de seguretat

El centre ha comunicat que aquest dijous a la tarda es va tenir el resultat de la prova de detecció ràpida del coronavirus a una empleada que no tenia febre però donava signes de refredat

Imatge d'una de les façanes del Cedre.
Imatge d'una de les façanes del Cedre. Toni Solanelles

L’àrea de vigilància epidemiològica del ministeri de Salut ha activat tots els protocols de rastreig i de seguretat en relació a un cas positiu d’una treballadora del Cedre. Malgrat que no és el primer centre, en aquesta onada de rebrots, en què hi ha nous contagis, l’impacte que va tenir el coronavirus en el recinte sociosanitari gestionat pel Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) durant la passada primavera fa ser especialment sensibles a tots els actors concernits.

Ara per ara, el funcionament del centre no hauria de canviar i, de moment, no es preveu supressió de visites ni res de semblant, segons que han explicat fonts properes al Cedre. És previsible que en les properes hores es facin proves de detecció ràpida de la Covid a la immensa majoria de treballadors i residents del centre per confirmar que la malaltia no ha anat més enllà de la persona diagnosticada fins ara i que si hi ha més contagis es pugui actuar en conseqüència.

En tot cas, el que sí que ha explicat la direcció assistencial del Cedre és que ahir al matí, davant el fet que una treballadora es trobava refredada tot i no tenir febre, aplicant les mesures de seguretat se li va fer una extracció de mostres per a l’anàlisi TMA. Per la tarda es van tenir els resultats i aquests van ser positius a la malaltia infecció. En conseqüència “s’ha informat ràpidament de la situació als responsables pertinents així com al servei de vigilància epidemiològica del país, que ha començat a actuar immediatament i a partir d’ara ells estan determinant les actuacions que ja estem fent, tant als residents com al personal”, segons la comunicació enviada pel centre.

Representació de varis coronavirus.

Relacionat

Quatre positius per coronavirus en el personal de suport d’un centre sociosanitari

Ja la setmana passada quatre persones de suport d’un centre residencial que en aquest cas segur que no era el Cedre i que l’Altaveu hores d’ara no ha pogut confirmar, van donar positiu de la infecció. Per molta transparència que es proclami, la majoria d’institucions miren de passar una cortina de fum per tapar qualsevol problema. I enviar si escau personal suposadament de vacances a casa per no haver d’admetre qualsevol eventual ensurt.

Comentaris (1)

Trending