Quatre positius per coronavirus en el personal de suport d’un centre sociosanitari

En les darreres hores s’han detectat vuit casos més de Covid-19, entre ells aquests empleats, de qui Govern assegura que no van tenir contacte amb els usuaris de la residència

Representació de varis coronavirus.
Representació de varis coronavirus.

Salut ha detectat vuit positius més per coronavirus en les darreres hores. Això incrementa fins a 73 els casos actius, després que també s’hagi pogut donar l’alta mèdica a cinc dels pacients. Quatre dels nous contagis són membres del personal se suport d’un centre sociosanitari, tot i que des de Govern s’ha destacat que no tenien contacte directe amb els usuaris. Per ara, però, es manté només un ingrés al centre hospitalari.

Des de l’actualització facilitada ahir a la tarda pel ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, els casos de Covid-19 al país han tornat a créixer. En concret, s’han detectat vuit positius més. Això fa que el nombre total d’infectats des de l’inici de la pandèmia s’apropi ja al miler. Ara mateix, se situa en 989 pacients.

Quatre dels positius són treballadors de suport d’un centre sociosanitari -des del Govern, no s’ha volgut dir quin- que van ser localitzats gràcies al cribratge que es va fer a usuaris i personal de la residència. Des de Salut s’assegura que no tenen relació directa amb els residents i que, de fet, en les proves realitzades tots ells van donar negatius. Malgrat això, Salut repetirà en dues setmanes les proves a padrins i empleats per més seguretat.

En les darreres hores, però, també s’han pogut donar cinc altes definitives. És a dir, cinc persones amb superat amb èxit una segona prova diagnòstica. Així, el nombre de recuperats total se situa en 863, a la vegada que cal lamentar 53 víctimes mortals.

Pel que fa als casos encara actius, són 73. D’aquests, només una persona es troba ingressada a la planta Covid de l’hospital de Meritxell. Es troba al voltant dels 40 anys, i segons es va apuntar ahir des del Govern, els metges han optat per tenir-lo més controlat per una simple qüestió de precaució.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending