Tornen les sospites de coronavirus al servei d’Urgències de l’hospital

Els especialistes de malalties infeccioses del centre hospitalari avisen que vista l’evolució de l’entorn cal anar en compte els propers dies

Servei d'Urgències de l'hospital.
Servei d'Urgències de l'hospital. ARXIU

El coronavirus torna a rondar el Principat. Aquesta matinada almenys dues persones han acudit al servei d’Urgències de l’hospital amb la sospita que patien la malaltia. Malgrat que no es tractaria, de confirmar-se, de casos aparentment greus, la situació no deixa de ser alertant. De fet, metges del centre hospitalari especialistes en malalties infeccioses com la doctora Cristina Royo estan avisant de la importància de veure l’evolució de la Covid els propers dies atès els brots que hi està havent en zones properes a Andorra.

Fonts mèdiques han assegurat que al tomb d’aquesta mitjanit passada dues persones s’han presentat al centre sanitari queixant-se de símptomes que serien compatibles amb la Covid-19. En un dels casos, la intenció inicial dels metges que l’estaven tractant és que fes la quarantena en règim domiciliari reclòs. L’altre quadre encara estava pendent de valoració definitiva. L’alta mobilitat de la ciutadania andorrana, ara que hi torna a haver rebrots, no deixa de ser, sinó un perill, sí un risc.

De fet, la internista Cristina Royo, una de les professionals sanitàries més actives en l’impuls i disseny del cribratge massiu, ja advertia les darreres hores de com d’atén caldrà estar les properes hores i dies també al Principat sobre l’evolució dels rebrots del virus que hi està havent en zones relativament properes a Andorra i que, històricament, per diversos motius -socials, econòmics- tenen un fort vincle amb el país.

Així, a través d’una piulada en el seu compte de Twitter, Royo avisa de l’augment de casos al Barcelonès, hi posava l’exemple de l’Hospitalet, i a Lleida, sobretot en zones properes al Segrià, una comarca confinada perimetralment i amb alguns municipis amb tancament gairebé domiciliari almenys a parer de la Generalitat. La metgessa de l’hospital també proclama un “alerta amb l’Alt Urgell que també ha pujat aquesta setmana. Andorra té comunicació directa i fluïda amb Lleida i transfronterera amb la Seu”.

Comentaris (6)

Trending