Així ho ha explicat la ministra de Turisme, Verònica Canals, durant una entrevista al programa ‘La Rèplica’ d’Andorra Televisió. La titular ministerial ha explicat que de la revisió setmanal dels països respecte dels quals es demanarà test a l’origen se n’encarregarà el ministeri de Salut tenint en compte els paràmetres diversos que s’usen per controlar la malaltia. Canals ha assegurat que més enllà dels colors que imposa la UE a cada Estat, Andorra tindrà molt en compte el nombre de tests que fan la resta de països als seus ciutadans, entre altres coses per donar valor als cribratges que es fan al Principat.
Canals ha explicat que es deixa fora Espanya, Portugal i França de l’exigència d’una prova homologada negativa en origen per poder venir a Andorra als turistes de llarga estada perquè “hi tenim convenis sanitaris que ens permeten garantir cobertures i despeses mèdiques i d’altres temes sanitaris” a banda d’una eventual repatriació. La titular ministerial ha preferit no aventurar-se a assenyalar si l’exigència del test en origen es perllongarà durant tot l’hivern o no. “Tres mesos és molt temps”, ha indicat Canals, que ha deixat entreveure que en el moment que hi hagués una vacuna d’ús general aquesta exigència es podria llevar.
La ministra ha explicat que les campanyes turístiques se centraran en un primer moment en les dues destinacions de proximitat més referents (Espanya i França) i que a poc a poc i en funció de com evolucioni la situació s’anirà ampliant cap a indrets més llunyans. Canals ha afirmat que la voluntat d’Andorra és ‘vendre’ “una imatge forta de país” remarcant el concepte de seguretat i el de natura, entre altres. Alhora, Verònica Canals ha afirmat que “cada vegada els operadors turístics s’interessen més en voler saber quin és l’estat de salut de la nostra població” i d’aquí la decisió de “cribrar setmanalment” el 40% de la població entre la qual hi haurà el 90% de les persones que estiguin relacionades amb el turisme.
Comentaris (15)