El sospitós de patir la verola del mico seguirà l’aïllament al seu domicili

Es preveu que aquest divendres es confirmi que aquest ciutadà andorrà, que s’hauria contagiat en un contacte a l’estranger, pateix efectivament la malaltia

Un imatge de l'hospital per l'accés a Urgències.
Un imatge de l'hospital per l'accés a Urgències. Toni Solanelles

El ciutadà andorrà sospitós de patir la verola del mico seguirà l’aïllament i, per tant, i si no s’agreuja el quadre, el tractament que s’escaigui, al seu domicili i seguint la via mèdica ordinària. En principi, tot porta a indicar que aquest divendres s’acabarà confirmant que aquest resident pateix la malaltia infecciosa. Ha estat poc més de 24 hores ingressat a Urgències de l’hospital per un tema de precaució. En cap cas perquè pateixi un quadre greu.

L’home va ingressar la matinada de dimecres, després que acudís una estona abans al servei d’Urgències davant la granissada, les taques a la dermis, que li haurien aparegut. Tal i com va explicar aquest dimecres el ministre portaveu, Eric Jover, en tractar-se d’una malaltia d’obligada comunicació per ser d’interès per a la salut pública, el presumible contagi s’hauria donat arran d’un contacte a l’estranger.

L’home hauria estat fora d’Andorra en contacte almenys amb una persona que ja ha estat diagnosticada com a afectada de la verola del mico. Per tant, tot porta a indicar que aquest divendres es confirmarà el diagnòstic també en el cas del ciutadà andorrà. Segons que ha pogut constatar l’Altaveu, entre el col·lectiu sanitari, a l’hospital, no hi ha una especial preocupació.

Alhora, es té clar que l’esmentada malaltia no és de transmissió senzilla, entès que hi ha d’haver un contacta molt estret i intens per tal que el contagi pugui ser efectiu. D’aquí que una via habitual de transmissió solen ser -que no vol dir que tingui res a veure en el cas detectat al Principat- relacions sexuals.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending