La Seu té 549 persones aïllades com a contactes de la quarantena de positius de Covid-19

Tres pacients estan hospitalitzats i s'han dut a terme unes 600 PCR i les proves augmentaran durant els pròxims dies

Hospital de la Seu d'Urgell.
Hospital de la Seu d'Urgell. Altaveu

El nombre d'aïllats a domicili a la Seu d'Urgell per haver estat en contacte estret amb algun cas positiu de covid-19 ha pujat en 115 persones respecte a les darreres 24 hores, amb la qual cosa la xifra total ascendeix a 549. Ara per ara, hi ha 44 casos confirmats de coronavirus, tres dels quals es troben ingressats a la Fundació Sant Hospital i la resta confinats a casa. Ja s'han fet unes 600 PCR i s'han aixecat actes per no portar la mascareta.

L'alcalde de la ciutat, Jordi Fàbrega, ha indicat per mitjà de les xarxes socials que aquest dijous s'han dut a terme 112 proves a persones vinculades al sector de la restauració, punt d'origen dels principals focus. Pel que fa a l'índex de risc de rebrot, es situa en 727 a la capital alturgellenca, mentre que la taxa de reproducció de la malaltia als set dies (Rho) està al 3,88 al conjunt de la comarca de l'Alt Urgell. Cal recordar que unes 1.500 persones treballen a Andorra i viuen a la Seu.

La xifra mitjana de contactes per cada positiu de coronavirus és massa elevada, ja que es situa en dotze. Així, Fàbrega ha demanat reduir-la a un màxim de quatre al dia, seguint les directrius que es donaven durant els mesos d'abril i maig passat. També ha explicat que la policia local continua fent controls als establiments per constatar que es segueixen les mesures de seguretat i alhora comprova que no es produeixi cap 'botellón'. Alhora, tant la brigada del servei de neteja com des de la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet han incrementat les tasques de desinfecció de la via pública.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending