Segueixen a l’alça els casos actius de coronavirus

En les darreres hores s’han detectat 36 nous positius i només s’han donat 21 altes, fet que provoca que hi hagi 15 pacients actius més, entre els quals dos que han estat ingressats a l’hospital

Imatge de la façana de l'hospital.
Imatge de la façana de l'hospital.

Els casos actius de coronavirus segueixen en ascens. Entre dissabte i diumenge, hi ha quinze més, després que, un dia més, el nombre de nous positius (36) sigui superior al d’altes donades. La situació, a més, es complica encara més a l’hospital de Meritxell, amb dos pacients més ingressats per a un total de divuit.

Actualització de dades rere actualització, es va confirmant els temors d’un repunt de la pandèmia al Principat. L’evidència més clara es troba en el nombre de pacients actius amb la malaltia. Si fa unes dues setmanes s’havia baixat per sota dels 300 i s’assolia un nivell que no es veia des d’inicis de setembre, ara ja se superen amb escreix els 400. En concret, 431, quinze més que dissabte.

Això és conseqüència, per una banda, del fet que, en les darreres hores Salut ha diagnosticat 36 positius més de Covid-19, fet que eleva fins a 11.517 els afectats per la malaltia al Principat des de l’esclat de la pandèmia, ara fa un any. Per l’altra, s’han donat només 21 noves altes.

Dels pacients actius, hi ha setze que es troben a l’hospital. Dos més que dissabte i tots dos a planta. Per tant, a l’àrea Covid del centre sanitari resten ingressades onze persones. La situació també és preocupat a la unitat de cures intensives, amb set pacients, tots els sota ventilació mecànica.

I la dada també torna a ser negativa al sistema escolar. Hi ha 24 classes sota el que es coneix com a vigilància activa. És a dir, amb tots o algun alumne confinat a domicili. La xifra puja lleugerament en comparació a la del dissabte. Hi ha catorze grups totalment aïllats i onze més amb afectació parcial.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending