El sector turístic té por a que es deixin de subvencionar els cribratges amb tests d’antígens

Molts negocis han rebut la comunicació per part de les empreses de seguretat laboral que s’encarregaven de fer les proves que Salut ja no les pagarà a partir de la setmana vinent

Diversos test d'antígens apilats.
Diversos test d'antígens apilats.

Des de fa mesos, els treballadors dels sectors vinculats al turisme han estat sotmesos a cribratges amb tests d’antígens per garantir tant la seva seguretat com la dels clients. El cost de les proves era assumit des del Govern, fins ara. Les empreses han rebut la notificació que aquesta és la darrera setmana que Salut subvencionarà aquesta iniciativa.

Així ho han explicat a Altaveu diferents sectors implicats en els cribratges. Les empreses de seguretat en el treball que havien assumit aquesta tasca en molts dels casos han comunicat a través d’un correu electrònic la decisió que se’ls hauria transmès del de Govern. A partir de la setmana vinent, ja no s’assumirà el cost dels tests.

Per tant, a partir d’ara la decisió de fer o no proves als treballadors recau en mas de les empreses. Si els volen fer, hauran d’afrontar la despesa o bé els mateixos establiments o bé els empleats. Això no acaba de fer el pes, ni de lluny, als sectors implicats.

Alerten que molts d’ells optaran per no continuar els cribratges, donat que es tracta d’una despesa extra en un moment on, ni de bon tros, l’activitat turística està normalitzada. En canvi, encara que la situació sanitària hagi millorat, entenen que seria interessant continuar fent els tests massius, més en una època on s’espera un increment de l’afluència turística.

Etiquetes

Comentaris

Trending