Salut retarda les limitacions als metges a l’hora de prescriure prestacions o proves

L’entrada en vigor de l’article de la cartera de serveis sanitaris que restringia de forma important els actes que podrien demanar els facultatius en funció de la seva especialitat no s’aplicarà fins a l’1 d’agost per donar més temps a negociar amb els col·lectius afectats

Un instant de la compareixença ara fa unes setmanes de les responsables dels col·legis sanitaris.
Un instant de la compareixença ara fa unes setmanes de les responsables dels col·legis sanitaris. G. P.

El Govern ha modificat el decret de la cartera de serveis per endarrerir l’entrada en vigor de l’article que limitava a una sèrie de professionals la prescripció o execució de determinades prestacions. L’executiu justifica la mesura per donar més temps per finalitzar el treball d’anàlisi encetat amb els col·lectius afectats. Ara, aquest punt del reglament entrarà en vigor, si no hi ha cap altre canvi, l’1 d’agost.

L’article en qüestió, l’11, era un dels punts que més polseguera havia aixecat del reglament de la cartera de serveis, normativa que defineix les prestacions sanitàries que tenen finançament de la CASS així com també els criteris per a ser incloses i les condicions en les quals es donen. En aquest punt, el text indicava que alguns d’aquests actes mèdics havien de ser prescrits únicament per una sèrie de professionals, amb una especialitat o formació específica. Per exemple, només alguns especialistes podrien demanar certes analítiques o proves. Aquest punt va encendre els ànims dels facultatius, roda de premsa conjunta inclosa.

Roser Bellmunt, Meritxell Cosan i Xavier Avellanet, tres dels dirigents del Col·legi de Metges.

Relacionat

Els metges consideren la cartera de serveis un atac a l’exercici professional

Ara, Salut va acceptar treballar amb ells per matisar aquestes limitacions. El reglament, però, establia que aquest punt entrava en vigor tres mesos després de la publicació al BOPA de la cartera de serveis. És a dir, ja. Era el temps que es donava a Govern per “regular la prescripció delegada i l’aplicació de les condicions de prescripció de l’annex 3”.

Ara, però, s’ha volgut tenir en compte “el treball d’anàlisi del contingut” del dit annex amb “els col·lectius implicats”. I en no estar aquest finalitzat, es considera que cal més temps. Per això, s’ha publicat un decret que endarrereix la data d’entrada en vigor. Si fa no fa, un mes, fins a l’1 d’agost. Al llarg d’aquest temps es confia poder assolir un acord amb els professionals, amb qui sembla que s’hauria aconseguit reduir les tibantors que va provocar l’aprovació de la cartera de serveis.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending