Salut estudia reduir a cinc o sis dies la durada dels confinaments dels contagiats amb coronavirus

Govern valora aplicar una mesura que també es planteja a altres països vista la menor gravetat de la majoria d’infeccions amb la variant Òmicron, sempre, ha remarcat Helena Mas, garantint “la protecció i la seguretat de les persones”

La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, durant la compareixença.
La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, durant la compareixença. SFGA

Salut estudia reduir el temps de confinament de les persones contagiades amb el coronavirus, tal com es plantegen altres països. En concret es baixaria a entre cinc i sis dies, ja que es considera que amb la nova variant, l’Òmicron, en la majoria de casos les infectades deixen de ser transmissores a la malaltia llavors. El que ha volgut deixar clar la secretària d’Estat, Helena Mas, és que la mesura que es prengui “serà segura per a tothom”.

El fet que la nova soca de la Covid-19 sigui, en la gran majoria de casos, molt més lleu sumat a l’impacte que l’increment de contagis, i per tant d’aïllaments, està tenint en molts sectors econòmics ha fet que molts països es plantegin aquest canvi en els protocols. Alguns, de fet, ja l’han adoptat. I Andorra també està analitzant si és convenient fer-ho.

De fet, per les paraules de Mas, es desprèn que s’acabarà adoptant aquesta mesura. “Igual que els veïns, estem estudiant quin és el protocol amb relació als confinaments”, ha comentat la secretària d’Estat de Salut. De fet, un punt que marcarà la presa de la decisió és “quan Òmicron sigui predominant”. Un moment que, tot s’ha de dir, pinta que no està gaire lluny.

I és que la mateixa Mas ha reconegut que la sensació és que el salt que haurà fet la soca en els darrers dies serà important. S’està a l’espera del no anàlisi de les aigües residuals. “Ens arriben un cop a la setmana però ja pensem que s’està fent més predominant i que la seva presència serà superior al 30% que teníem en la darrera mostra”, ha comentat.

La idea que es treballa és que la quarantena passi a ser de “cinc o sis dies”. També cal acabar de decidir si es demanarà una prova TMA a la persona infectada per confirmar la fi de l’aïllament i quin seria el circuit a seguir.

Mas també ha deixat clar que la mesura es pren un cop “analitzades les característiques de la nova variant” i tenint clar que “volem que la mesura sigui segura i que es garanteixi la màxima protecció de les persones”. Així, ha remarcat, “si s’acaba establiment un nombre de dies diferent serà perquè es considera que són suficients per garantir la salut de la persona i d’aquells que estan al seu voltant”.

Etiquetes

Comentaris (21)

Trending